“Diğer partiler beni izlerken seçim bitecek”

“Diğer partiler beni izlerken seçim bitecek”

Siyaset 29.01.2023 12:30:34 0
“Diğer partiler beni izlerken seçim bitecek”

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili aday adayı Av. Hakan Şeref Olgun ekibiyle birlikte Afyon gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.
 

AFYONKARAHİSAR BASINI GÜÇLÜ VE SAYGIN
Uzun zamandır Afyon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etmeyi arzulamasına rağmen kısmetin bugüne olduğunu belirten İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili aday adayı Av. Hakan Şeref Olgun, “Basın özgürdür ve demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarından birisidir. Özellikle Afyonkarahisar basınımız son derece güçlü, saygın ve sağlam bir yapıya sahiptir. Ben Afyonkarahisarlı basın mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum. Hiçbir olumsuz ima ve talep ile bize ulaşan basın mensubumuz olmadı” dedi.
 

“30-40 ADAY ADAYIMIZ OLUR. AFYON’DAN 4 VEKİL ÇIKARIRIZ”
İYİ Parti Milletvekili aday adayı Hakan Şeref Olgun Afyon Gazeteciler Cemiyeti’ne yaptığı ziyarette gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Afyonkarahisar sevdalısı bir kişi olarak siyasetle uğraştığını belirten H. Şeref Olgun, “Sayın Meral Akşener parti tkurma çalışmalarına başladığı günden itibaren ben onun yanında yer aldım. Milletvekili aday adaylığı sürecimiz ise yaklaşık 2 yıl önce başladı. Ben seçimlerin 2022 Kasım ayında yapılacağını düşünerek yaklaşık 2 yıl önce bu yola çıktım” dedi.
Bu nedenle Kasım ayından itibaren her gün seçime hazır olduğunu ve kendisine has bir propaganda dönemi planladığını belirten Av. Hakan Şeref Olgun, “Diğer partiler ve adaylar benim ne yaptığımı izlerken bir bakacaklar ki seçim bitivermiş” dedi.
Altılı Masa’nın adayını açıklamadığı için eleştirildiğini, seçim propaganda çalışmalarına başlamadığı için eleştirildiğini belirten İYİ Parti Milletvekili aday adayı Hakan Şeref Olgun “Bunların hepsi bir seçim taktiğidir. Ben de nasip olur da milletvekili adaylığım ilan edildiğinde Afyon’da çok değişik bir propaganda izleyeceğim. Bunun detaylarını açıklamam yanlış olur. Çünkü diğer siyasi partiler rakibim olacak. Onlar beni takip ederken zaten seçim bitecek. Politikam bu. Onlar ne yapıyor, ne geliyor diye anlamaya çalışırken ben de seçimi bitirmeyi düşünüyorum” dedi.
“Sandıklar açıldığında dahi siyasi partiler hala bizim ne yaptığımız takip ediyor olacaklar” diye iddialı konuşmalarını sürdüren Hakan Şeref Olgun, “Ben iddialı bir insanım. Bunların gerçekleştiğini göreceksiniz. Şahsi fikrimi söylüyorum; şahsen ve iki yıldır Afyon'u şu anda üçüncü tur geziyorum. Afyonkarahisar'da biz daha önce en az üç milletvekili çıkaracağız diyorduk.  Ama daha da fazla sayıda milletvekili çıkacak İYİ Parti'den diye düşünüyorum. Çünkü şöyle izah edeyim. Bakın ben onu kafadan atmıyorum. Ben yıllarca siyasetten uzak kaldım. Bütün dostlarıma, arkadaşlarıma şunu söylerdim. Bu iktidarı değiştirecek sadece ve sadece merkez sağ bir parti diyoruz. Merkez sağ bir parti deyince İYİ Parti şu anda merkez sağa oturdu. 2022 yılında hiç kimse inanmıyordu ki AK Parti'nin altı milletvekili çıkaracağına. Bu seçimlerde de bakın göreceksiniz İYİ Parti bütün tahminleri yıkacak. Çünkü Türkiye'de şu anda iktidar alternatifi sadece ve sadece İYİ Parti’dir.  Bu sebeple Afyon'da muhafazakâr merkez sağ eğilimli bir seçmen kitlesi var. Yani bu seçmen kitlesinin oy vereceği tek parti de İYİ Parti olacak. Biz bunu sahada görüyoruz, inanıyoruz. Vallahi, daha önce İYİ parti en az üç milletvekili çıkarır diyordum. Ama artık ben 4-5 milletvekili bekliyorum” dedi.
 

“İTTİFAK OLURSA İYİ PARTİ LİSTESİNDEN GİRİLİR”
Bu sözleri üzerine “CHP ve MHP’ye milletvekili şansı tanımıyor musunuz?” sorusu yöneltilen Olgun, “CHP ya da MHP Milletvekili çıkaramaz gibi bir şey söylemedim. O arkadaşlarımızda başarılar diliyorum. İlimizden seçilecek 6 milletvekili var. Belki AK Parti çıkaramaz. Ben fikrimi söyledim. Ama hiçbir siyasi parti hakkında bu konuda konuşmak istemiyorum.  Herkes çalışsın. Ne diyeyim yani.  Ben bu siyasete başlarken birinci hedefim bu iktidar 20 yıldır yoruldu. Yeni taze bir kan gelsin. Genel Başkanımız Meral Akşener'e ben güvendiğim için siyasete girdik. Genel Başkanımız ve genel merkezimiz ne karar verirse biz emrindeyiz. Şahsımla ilgili hiçbir sıkıntım yok. Şöyle sıkıntım yok. Partide ne görev verilirse onu yapacağız” dedi.
6’lı Masa partilerinin ittifak yapması halinde Afyonkarahisar listesinin nasıl oluşacağıyla ilgili bir soruyu da cevaplandıran Hakan Şeref Olgun, “Afyon'da İYİ Parti, birinci partidir. İttifak içerisinde de bütün adaylar bizim listemizden girer diye düşünüyorum. Afyon'da İYİ Parti'nin birinci parti olacağından hiçbir şüphem yok, göreceğiz. Yani ittifak adayı diğer partiler arasında birinci parti olduğunu iddia eden var mı? 2018 yılında İYİ Parti seçime girdiğinde 1 yaşındaydı. Ben geçmişte de siyaset yaptım. Afyonkarahisar’da biz muhalefet partileri arasında biz birinciyiz. Seçimde de AKP dâhil tüm partiler içerisinde birinci olacağız” dedi.
 

“BU İŞLER PARAYLA OLMAZ. ÖYLE OLSA BANA SIRA GELMEZ”
Siyasi yaşamında Türkiye Partisi İl Başkanı kurucusu olarak siyaset yaptığının hatırlatılması üzerine, “Ben bunu saklıyor değilim. Özgeçmişimde de yazılıdır. Abdüllatif Şener eski genel başkanımdır. Sıkıntı yok aday olursa şeref duyarım. Cumhurbaşkanı adayı belirlenmesinde bize teşkilat olarak düşen bir şey yok. Söz söyleme hakkımız da yok. Onu altı tane lider belirleyecek. Biz onlar kimi gösterirse onların peşine gideceğiz artık. Açık ve nettir” dedi.
Adaylık ve sıralama çalışmalarının parayla olacak işler olmadığının altın çizen Av. Hakan Şeref Olgun, “Bu işler parayla olmaz. Para ile olsa bana kalmaz. Memlekette nice zenginler var. Ben bu işi kafaya koydum. İdealim için herşeyi yaparım. Gerekirse canımı bile ortaya koyarım. Seçim kampanyasında helikopter kullanacağım konuşulmuş. Bunlar olmayacak şeyler değil ama kesinlikle istemem. Benim ricamı kırmayacak yüzerce dostum var. Her bir dostumdan bir ricada bulunsam hiç birisi kırmaz. Dostlar bizim için var” dedi.
İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nun Türkiye genelinde en çok çalışan ilk 3 il başkanından birisi olduğunu belirten Olgun, “İYİ Parti’nin Afyonkarahisar7da 30-40 milletvekili aday adayı çıkacağını düşünüyorum. Ben memlekete kimse bir şey yapmadı demiyorum. Ben herkesten daha iyisini yaparım diyorum. Nasip olurda görev gelirsek yapacağım ilk iş Afyon havalanının sivil uçuşlara açılması olacak. Sonrasında yerey yönetimleri de İYİ Partili Belediye Başkanının almasından sonra şehir içi trafiği çözeceğiz. Bu benim işim değil ama seçilecek olan Belediye Başkanımıza tam destek vereceğiz. 
Hakan Şeref Olgun’un AGC ziyaretinde Cemiyet Yönetim Kurulu Başkanı Sezer Küçükkurt ile Cemiyet yöneticileri İsmail Akar, Mehmet Emin Güzbey, Mehmet Abdioğulları, Ömer Elçi ve Faruk Kılınç hazır bulundular.


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Perşembe 20.6 ° / 6.8 °
Cuma 18.7 ° / 7 °
Cumartesi 21.3 ° / 9.1 °