Dünden bugüne Afyonkarahisar'da kadınanalar

Dünden bugüne Afyonkarahisar'da kadınanalar

Kültür-Sanat 2.01.2023 12:27:10 0
Dünden bugüne Afyonkarahisar

Araştırmacı yazar Muharrem Günay ve eşi Meral Günay tarafından hazırlanan Dünden Bugüne Afyonkarahisar’da Kadınanalar adlı kitap yayınlandı.

Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği (AFYAŞAD) yayını olarak yayımlanan kitapta, Afyonkarahiar’da su, yol ve köprü gibi hizmetleriyle tanınan ve Kadınana adıyla bilinen Alâeddin Keykubat’ın kızları olan ve Moğol zulmünden kaçarak ilimize gelen  Melek Peyker, Nâima Gevher ve Asiye Sultan gibi kişilerin yeni nesillere aktarılması amaçlanıyor.

 

Kitapta, kadınanaların yanı sıra, onların izinden giderek okul, yurt, cami vb. eğitim kurumları ve ibadethaneler gibi eserler bırakmış, çeşitli hayır kurumlarında faaliyet göstermiş ve aramızdan ayrılmış,  ebedî âleme göç etmiş kadınanalarımıza ve hâlen çeşitli hayır kurumlarında, derneklerde çalışmaları ile hizmete devam eden, eğitim kurumları, yurtlar yaptıran, yoksulların ve engelli insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılayan, öğrencilere eğitim bursları veren, çeşitli projelere imza atan “Günümüzün Kadınanalarına”, kadın kültür evlerine, kadın kooperatiflerinin çalışmalarına ve ürettikleri ürünlere de yer veriliyor.


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Perşembe 22.7 ° / 9.5 °
Cuma 21.5 ° / 7.4 °
Cumartesi 17.6 ° / 5.7 °