Duygu istismarcılarına taviz yok

Duygu istismarcılarına taviz yok

Asayis 6.01.2023 14:18:08 0
Duygu istismarcılarına taviz yok

Afyonkarahisar Belediye Zabıta ekiplerince, vatandaşların duygularını suistimal ederek, dilencilik yapmak suretiyle para toplayanlara yönelik bir operasyon gerçekleştirildi.

Bu yolla haksız kazanç elde eden çok sayıda dilenciden çıkan toplam 420 TL paraya el konuldu.

 

Zabıta Müdürlüğü ekipleri düzenli denetimler çerçevesinde dilencilere göz açtırmıyor. Vatandaşların manevi duygularını istismar ederek haksız kazanç elde eden dilencilere şehir merkezinin 4 farklı noktasında 3 gün boyunca operasyon düzenleyen ekipler, dilencileri Zabıta Karakoluna götürerek üstlerinde bulunan haksız kazançlara el koydu.

Denetimlerde 11 dilencinin üzerinden çıkan 420 TL paraya el konulurken, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu 33. Madde hükmüne istinaden her birine idari yaptırım karar tutanağı düzenlendi. 

Bazı dilencilerin il dışından gelerek yevmiye usulü çalıştığını belirten Zabıta Müdürlüğü, vatandaşların dilencilere itibar etmemesi ve para vermemesi gerektiğini vurgulayarak dilencilere yönelik denetimlerin düzenli olarak devam edeceğini duyurdu. 

 

İTİBAR ETMEYİN UYARISI

 

Zabıta Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada ise; “3 gün boyunca yapılan operasyonlarda onlarca dilenci toplanarak Zabıta Müdürlüğümüze götürüldü. Işıklarda, merkezde, cami ve AVM önü gibi işlek sokak ve caddelerden toplanan dilencilerin üst araması yapılarak, üzerlerinde çıkan paralara el konup, Kabahatler Kanununa göre işlem yapıldı. Burada vatandaşlarımıza da önemli görevler düşüyor, bu şahıslara para verilmemesini istiyoruz, verildiği sürece dilenciliğe, duygu istismarına devam ediyorlar. Vatandaşlarımızdan bu tür haksız kazanç elde etmek isteyen kişilere itibar etmemelerini, Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü’ne şikâyette bulunmalarını rica ediyoruz” denildi.


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: duygu istismarcılarına taviz yok
Cuma 21.5 ° / 7.4 °
Cumartesi 17.6 ° / 5.7 °
Pazar 18.7 ° / 3.8 °