Eğitimde Kaliteyi Artıran Programlar: Öğrenci ve Öğretmen Odaklı Yaklaşımlar

Öğrencilerin Gelişiminde Eğitmen Kadrosunun Önemi Büyük!

Egitim 4.08.2023 11:00:00 0
Eğitimde Kaliteyi Artıran Programlar: Öğrenci ve Öğretmen Odaklı Yaklaşımlar

 

Veli Akademisi ile Öğrencilerin Ailelerine de Stres Yönetimi Eğitimi Veriliyor

Sevinçli Öğrenciler ve Öğretmenler Yüksek Standartlı Programlarla Gelişiyor!

 

 

Yeni eğitim-öğretim yılı için ön hazırlıkları çoktan tamamlayan kurum, sahip olduğu bu güçlü itibarı korumak adına; ülke geneline yayılan bütün özel okulları, yayın araçları ve kursları aracılığıyla hem öğrencilerine hem de eğitimcilerine ayrı ayrı gelişim programları sunacak. Böylece hem kurum içi başarı oranlarında yeni zirveler arayacak hem de ülke olarak eğitimde kalkınmada daha fazla rol oynayacak.

 

Öğrenci ve Aileye Yönelik Eğitimler Akademik Başarıyı Artırıyor

 

Türkiye geneline yayılan kolejleri, kurs merkezleri ve temel okulları ile eğitimde önemli bir marka olan Sevinç Eğitim Kurumları; öğrencilere ve ailelerine sunduğu gelişim programlarıyla da ön planda. Kurumun bir süredir devam ettirdiği “Sevinç Veli Akademisi”, özellikle sınava hazırlanan çocukların başarısını artırmak için ailelere stres yönetimi, etkili iletişim teknikleri ve kuşak farkı sorunlarının çözümü gibi konularda yardımcı oluyor. 

Sertifikalı PDR uzmanlarının yardımıyla normalde fazlasıyla stresli olan sınav öncesi dönemi kolaylıkla atlatan öğrenciler, aldıkları eğitimin ilk gününden itibaren “STALKS” adı verilen bir kariyer programına dahil oluyor. 

Sanatçı, iş insanı ve akademisyen gibi kendi alanında uzman isimlerin yaptığı TED konuşmaları bu ilham verici platformda gerçekleşiyor ve lise çağındaki öğrencilere bölüm seçiminde yardımcı olmayı amaçlıyor.

 

Bütün program kapsamını ülke değerlerini yitirmeden geliştiren Sevinç Eğitim Kurumları; hem yerel fikirlerin hem de global dönüşümün ışığında ilerleyerek öğrencilerine ve öğretmenlerine nitelikli ders materyallerini ve inovatif teknolojileri erişilebilir kılıyor.

 Kişinin kendi potansiyelini keşfederek gerçek tutkular bulmasına yardımcı olan bu programlar, katılımcılardan olumlu geri dönüş alırken başarı oranını da artırıyor. Yıl içinde takvimine yenilikçi pek çok program eklemeyi planlayan bu köklü kurum, sadece 2023-2024 eğitim öğretim yılında değil, gelecekte de benzer başarıları sürdürecek ve sahip olduğu değerleri sonraki nesillere üstüne koyarak aktarmaya devam edecek.

 

Öğrencilerin Gelişiminde Eğitmen Kadrosunun Önemi Büyük!

Sevinçli öğrencilerin yüksek sınav başarısı ve yurt içi yurt dışı bilindik okullarda okuma oranı dikkat çekerken, kendini geliştirmeye odaklanan Sevinçli akademisyenlerin ülke geleceğine ışık tutma potansiyeli göze çarpıyor. Uzun yıllık tarihi ile sunduğu eğitimin kalitesini daha önce sayısız kez kanıtlayan kurum, bu başarısını öğrencilerin her biriyle özel olarak ilgilenen ve yaşam boyu eğitim seminerlerine katılarak kendini düzenli şekilde geliştiren eğitmen kadrosuna borçlu.

 Buna göre; Sevinç bünyesinde kariyerini sürdürme ayrıcalığı elde eden öğretmenler sadece gelecek için güçlü bir adım atarak çevresine ışık saçmakla kalmıyor, aynı zamanda dünya standartlarına yaklaşarak kendi potansiyellerinin de sınırını zorluyor. Böylece iyi eğitmen ışığında gelişen yeni nesiller arasından bilinçli, farkındalığı yüksek ve evrensel bireyler çıkıyor.

 

Nitelikli eğitimin ancak tarihini ve kendini tanıyan, aynı zamanda çağın koşullarına ve modern gelişmelere ayak uydurabilen öğretmenlerin omuzlarında mümkün olduğunu savunan Sevinç Eğitim Kurumları, bu fikri desteklemek üzere pek çok sertifikalı eğitim programını sisteme geçirmiş durumda. “Sevinç Öğretmen Akademisi” olarak adlandırılan bu program, yıl boyu devam ederek öğretmenlerin kendi alanlarındaki bilgi birikimini test ediyor ve farklı akademik birimler arası işbirliğiniiş birliğini artırıyor.

 Dönem boyunca pek çok alanda kendi geliştiren eğitimciler, aldıkları eğitimi başarılı şekilde tamamlamadan önce sayısız proje ve ev ödevi tamamlıyor.

 Böylece müfredat hazırlama, etkili sunum teknikleri ve sınıf planı gibi öğrenim kalitesini doğrudan etkileyen birçok yetkinlik kazanıyor. Kurumun Boğaziçi Üniversitesi ile ortaklaşa sürdürdüğü bu program, öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlayarak ülke değerini artırmayı hedefliyor.

 

Sevinç Eğitim Kurumları Hakkında

1986 yılında yenilikçi, çağdaş ve Atatürkçü eğitim anlayışıyla kurulan Sevinç Eğitim Kurumları; bugün bünyesindeki Sevinç Koleji,Sevinç Anaokulu Sevinç Temel Okulu, Sevinç Yayınları ve Sevinç Kurs Merkezi Kişisel Gelişim Kursu ile Türkiye genelindeki toplam 2724 adet kurs merkezinde ve 6 4 adet kolejdeokulda “Yaşayan Okul” konseptli eğitimi erişilebilir kılıyor.

 “Köklü geçmiş, çağdaş gelecek” mottosunu merkeze alan kurum; 37 yıllık etik eğitim anlayışını, çağdaş ders materyalleri ile birleştirerek sonraki nesillere aktarmaya ve öğrencilere, eğitimcilere, ailelere sunduğu gelişim programlarının desteğiyle geleceğe ışık tutmaya devam ediyor.


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °