Emekli maaşlarına kademeli zam Temmuz'da uygulanacak.

Emekli maaşlarına kademeli zam Temmuz'da uygulanacak.

Gündem 3.05.2023 12:48:04 0
Emekli maaşlarına kademeli zam Temmuz
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 24 TV'de canlı yayına katıldı ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Temmuz ayında 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan emeklilere yönelik kademeli zam planlarını uygulamaya koymaya hazır olduklarını belirten Bakan Bilgin, düzenlemenin prim ödeme ve gün sayısı az olan yaklaşık 450 bin insanı kapsadığını ve farklılaştırma yansıtmalarının bulunduğunu açıkladı.

Tek tip sigortalılık konusunda da açıklamalar yapan Bakan Bilgin, kayıtların maliye ile ilgili olduğunu belirterek, bu konuda kapsamlı bir reform yaparak prim farklılıklarını standardize ederek eş güdüm sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Bakan Bilgin ayrıca, asgari ücretten verginin kaldırılmasının Türkiye'de gerçekleşen bir devrim niteliğinde olduğunu vurgulayarak, ev hanımlarının emeklilik hakkına da değindi. Ev hanımlarının emeklilik haklarından yararlanabilmesi için sigortaya müracaat etmeleri gerektiğini dile getiren Bakan Bilgin, devletin gönüllü olarak başvuranların primlerinin büyük bir bölümünü karşıladığını belirtti.

Taşeron çalışma konusunda da detaylı çalışmalar yaptıklarını ve asıl işte taşeron çalıştırılamayacağını söyleyen Bakan Bilgin, yeni bir düzenleme hazırladıklarını açıkladı.

Salı 17.9 ° / 4.9 °
Çarşamba 19.5 ° / 6.4 °
Perşembe 18.9 ° / 7 °