Erdoğan, Mahmud Abbas'ı ağırlayarak Filistin meselesine desteklerini dile getirdi.

Erdoğan, Mahmud Abbas'ı ağırlayarak Filistin meselesine desteklerini dile getirdi.

Siyaset 6.03.2024 11:21:09 0
Erdoğan, Mahmud Abbas
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin lideri Mahmud Abbas ve beraberindeki heyeti ağırlayarak, Filistin meselesine verdiği desteği dile getirdi. Erdoğan, Filistinlilerin yaşadığı zorluklara ve İsrail'in politikalarına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı, Filistin'in güvenliği ve refahı için sürekli destek vereceklerini ve Filistin davasını güçlü bir şekilde savunacaklarını belirtti. Ayrıca, İsrail'in Filistin halkına karşı sürdürdüğü tutumu "apaçık bir soykırım" olarak nitelendirdi ve Batılı güçlerin İsrail'e verdikleri desteğin, İsrail'in şımarık tavrının en büyük sebebi olduğunu dile getirdi.

Erdoğan, kalıcı barışın ancak 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin kurulması ile mümkün olabileceğini vurguladı. Uluslararası toplumun mevcut işgalle başa çıkma çabalarının ise başarısız olduğunu eleştirdi.

Yaklaşan Ramazan ayında yaşanabilecek provokasyonlara karşı uyarılarda bulunan Erdoğan, Müslümanların kutsal mekanlarına erişiminin sınırlandırılması talepleri karşısında da sert bir duruş sergiledi ve bu tür bir adımın ağır sonuçlar doğurabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Filistin içi birlik ve beraberliğin sağlanması gerektiğini vurgulayan Türkiye Cumhurbaşkanı, bu birliğin İsrail'in politikalarına karşı verilebilecek en güzel cevaplardan biri olduğunu belirtti. Erdoğan, Netanyahu ve İsrail yönetiminin atacağı adımların hukuk önünde hesabının sorulacağını ve Türkiye olarak bunun takipçisi olacaklarını ifade etti.

#TürkiyeCumhurbaşkanı #RecepTayyipErdoğan #Filistin #MahmudAbbas #İsrail #barış #Ramazan #Müslümanlar #kutsalmekanlar

Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °