Eroğlu; Kayak Merkezi ve hızlı tren ile Afyon patlama yapacak

Eroğlu; Kayak Merkezi ve hızlı tren ile Afyon patlama yapacak

Siyaset 3.02.2023 15:06:38 0
Eroğlu; Kayak Merkezi ve hızlı tren ile Afyon patlama yapacak

Orman ve Su İşleri önceki dönem Bakanı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ve AK Parti yöneticileri Afyon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ettiler.

 

Afyon Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri Sezer Küçükkurt, Ömer Elçi, Mehmet Abdioğulları ve Faruk Kılınç tarafından karşılanan AK Parti heyetinde AK Parti Milletvekilleri Eroğlu ve Yurdunuseven’in yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Fatih Okyar da hazır bulundular.

 

AK Parti’nin Afyonkarahisar’a kazandırdığı muhteşem yatırımların devam ettiğini belirten AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Dün Afyon-Şuhut yolunun açılışını Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımı ile gerçekleştirdik. Şimdi sırada Çay ve Dinar arasındaki güzergâh ile Bolvadin ve Emirdağ arasındaki güzergahların çift yön haline getirilmesi var. Çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırdık. Sırasıyla Afyonkarahisar’ın tüm güzergahlarını çift yol haline getireceğiz” dedi.

 

Afyonkarahisar’ın AK Parti ile birlikte kelimenin tam anlamıyla “Termal’in Başkenti” haline geldiğini hatırlatan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “AK Parti’nin turizm yatırımlarına verdiği desteklerle bugün termal turizm tesislerinde yer bulunamıyor. AK Parti’den önce bu böyle miydi? Şimdi sırada Kumalar Dağı’ndaki Kayak Merkezimiz var. Bu projemizi inşallah kısa sürede gerçekleştirdiğimizde Afyon’un turizmi bir kez daha şaha kalkacak” dedi.

 

Kumalar Dağı’nda yapılması planlanan Kayak Merkezi için tüm şartların uygun olduğunu, başta kar kalınlığı olmak üzere kayak merkezi için gerekli her imkânın Afyonkarahisar’da bulunduğunu belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Kumalar Dağı Kayak Merkezimizi hayata geçirdiğimizde Afyonkarahisar turizmi, ekonomisi ve ticareti bir kez daha patlama yaşayacak” dedi.

 

Turizm çalışmalarını hızlı tren projesi ile destekleyeceklerini vurgulayan Eroğlu, “Afyonkarahisar’ımız hızlı tren nimetine de kavuştuğunda çok büyük bir avantaj kazanmış olacak. Bilindiği üzere hızlı tren çalışmaları Afyonkarahisar ile İzmir arasında önce tüm alt yapının tamamlanması sonra üstyapıya geçilmesi şeklinde planlanmıştı. Ben buna müdahale ettim. Tüm güzergahta ulaşımın başlaması için bunu beklemeye gerek olmadığını izah ettik. Sonuç itibariyle Ankara’dan Banaz’a kadar olan ilk etap olarak planlandı. Alt yapısı, üst yapısı tamamlanıp hizmete başlayacak ve sonrasında hat İzmir’e kadar uzanacak. Ankara ile Afyonkarahisar arasında hızlı tren bağlantısı da kurulduğunda Afyonkarahisar’ımız muhteşem avantajlar kazanmış olacak” dedi.

 

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ile AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz’in vatandaşlardan aldıkları talep ve önerileri kendilerine aktardıklarını, Milletvekilleri olarak kendilerinin de aktarılan konuların çözümü için Ankara’da gereken tüm çalışmaları yaptıklarını belirten Veysel Eroğlu, “Bizler görev adamıyız. Bizlerin bir yerlere talip olması söz konusu olmaz, olmadı da. Bana hep görev verildi ben de yerine getirmeye çalıştım. Bize düşen verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmektir. Bu hep böyleydi, bundan sonra da böyle olacak” dedi.


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Salı 13.3 ° / 1.2 °
Çarşamba 10.4 ° / 2.4 °
Perşembe 4.9 ° / -1.8 °