Ev Hayvanlarının Kimliklendirme ve Kayıt İşlemleri İçin Süre Uzatıldı

Ev Hayvanlarının Kimliklendirme ve Kayıt İşlemleri İçin Süre Uzatıldı

Saglik 30.01.2024 16:33:22 0
Ev Hayvanlarının Kimliklendirme ve Kayıt İşlemleri İçin Süre Uzatıldı
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince, 31.12.2022 tarihine kadar her yaştan ev hayvanının kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınması işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir. Ancak, başvurularda yaşanacak yoğunluk, kayıt sisteminde oluşabilecek problemler ve yeterli mikroçip bulunmaması gibi nedenlerle mikroçip uygulaması ve kayıt işlemlerinin gecikmesi durumunda, ev hayvanı sahipleri yasal yaptırımla karşılaşmamak ve mağduriyet yaşamamak için belirli bir süre daha başvuru yapabileceklerdir.

Bu süre içinde ev hayvanı sahipleri, Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelikte yer alan "Beyanname" ile İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurabileceklerdir. Bu şekilde yapılan başvurular sonucunda mikroçip uygulaması ve kayıt işlemi tamamlanacak ve herhangi bir yasal yaptırım uygulanmayacaktır.

Kayıt sisteminin kesintisiz bir şekilde çalışması, il/ilçe müdürlüklerinde ve serbest veteriner hekimlerde yeterli sayıda mikroçip bulunması, ev hayvanı sahiplerinin başvurularının gecikmeksizin tamamlanması gibi faktörler göz önünde bulundurularak, ev hayvanlarının mikroçip uygulaması ve kayıt işlemlerinin hızlı bir şekilde tamamlanması hedeflenmektedir.

Ev hayvanlarının hareketlerinin takibi ve hastalıklarının kontrolünde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için, tüm başvuruların 31.12.2022 tarihinden önce "Beyanname" ile bildirimi yapılmış ev hayvanlarına yönelik mikroçip uygulaması ve kayıt işlemlerinin 30.06.2024 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir. Bu sayede, hayvanların kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınması süreci sorunsuz bir şekilde ilerleyecektir. #HayvanlarıKorumaKanunu #EvHayvanları #Kimliklendirme #Mikroçip #Kayıtİşlemleri

Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °