Evde Bakım Yardımı Ödemeleri Artışla Devam Ediyor

Evde Bakım Yardımı Ödemeleri Artışla Devam Ediyor

Saglik 17.02.2024 12:56:32 0
Evde Bakım Yardımı Ödemeleri Artışla Devam Ediyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla yapılan bir yardım programı olduğunu belirtti. Bakan Göktaş, yapılan düzenleme ile Evde Bakım Yardımı'nın Ocak ayı memur maaş katsayısına göre artışla birlikte 5.097 TL'den 7.608 TL'ye çıkarıldığını açıkladı. Bu yeni düzenlemeyle birlikte Evde Bakım Yardımı ödemelerinin hak sahiplerinin hesaplarına artışlı şekilde yapıldığını ve bu ay toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı ödemesi yapıldığını söyledi.

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın engelli bireyleri öncelikle aile yanında desteklemek amacıyla başlatılan önemli bir hizmet modeli olduğunu hatırlattı. Amaçlarının engelli vatandaşların aile bütünlüğünü korumak olduğunu belirten Göktaş, Evde Bakım Yardımı sayesinde engellilerin aileleriyle birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek verdiklerini ifade etti.

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşları destekleyerek aile bütünlüğünün korunduğunu vurguladı. Toplumun her bir bireyine ulaşmayı amaçladıklarını söyleyen Göktaş, bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri geliştirdiklerini ve 2023 yılına kadar toplamda 116.2 milyar TL Evde Bakım Yardımı ödemesi yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın aylık ödemelerinin Ocak ayı memur maaş katsayısına göre yapılan artışla birlikte 5.097 TL'den 7.608 TL'ye çıkarıldığını ifade etti. Yeni düzenlemeyle birlikte Evde Bakım Yardımı ödemelerinin hak sahiplerinin hesaplarına artışlı şekilde yapıldığını söyleyen Göktaş, bu ay toplamda 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı ödemesi yapıldığını belirtti. Bakan Göktaş, tüm evde bakım hizmeti alan engelli vatandaşlara ödemelerin hayırlı olmasını diledi.

#AileVeSosyalHizmetlerBakanlığı #MahinurÖzdemirGöktaş #EvdeBakımYardımı #EkonomikDestek #EngelliBakımı #AileBütünlüğü #SosyalHizmetler #EngelliHakları #Türkiye

Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °