Göçmen kaçakçılığı operasyonlarında yüzlerce kişi yakalandı

Göçmen kaçakçılığı operasyonlarında yüzlerce kişi yakalandı

Asayis 10.02.2024 18:29:39 0
Göçmen kaçakçılığı operasyonlarında yüzlerce kişi yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kalkan-12" operasyonları kapsamında göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik yapılan operasyonlarda 49 göçmen kaçakçısı ve 142 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığını engellemek için ülkenin her bölgesinde operasyonların kesintisiz bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Türkiye'yi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan göçmen kaçakçılarına izin vermeyeceklerini vurgulayan Bakan Yerlikaya, Edirne ve İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonlarda 3,5 ay süren takip sonucu 30 farklı adrese eşzamanlı operasyon düzenlendiğini ve bu operasyonlarda Edirne İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 22 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını paylaştı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda ise 12 göçmen kaçakçısı yakalandı, bunlardan 11'i tutuklandı ve 1'i hakkında adli kontrol kararı verildi. İzmir ve Diyarbakır'da gerçekleştirilen operasyonlarda ise 14 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı ve bunlardan 13'ü tutuklandı. Ayrıca Amasya'da bir tırın dorsesinde yapılan aramada da 1 göçmen kaçakçısı yakalandı ve tutuklandı.

Operasyonlar sonucunda 5 ruhsatsız tabanca ve tüfek, 6 araç, büyük miktarlarda döviz ve Türk lirasına el konulduğunu belirten Bakan Yerlikaya, yakalanan düzensiz göçmenlerin il göç idaresi müdürlüklerine teslim edildiğini ve sınır dışı işlemlerinin başlatıldığını bildirdi. Ayrıca Bakan Yerlikaya, operasyonların koordinasyonunu sağlayan valilere, Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Dairesine, operasyonları düzenleyen polis ve jandarma birimlerine ve Göç İdaresi Başkanlığı personeline teşekkür etti.

#GöçmenKaçakçılığı #DüzensizGöç #Kalkan12 #Türkiye #BakanYerlikaya

Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °