Hac başvuru süresi uzatıldı

Hac başvuru süresi uzatıldı

Gündem 24.01.2023 09:55:00 0
Hac başvuru süresi uzatıldı

Ali Erbaş'ın açıklamalarından satırbaşları:
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Bu sene 83 bin 430 vatandaşımızı hacca götüreceğiz. 2,5 milyona yakın vatandaşımız müracaat etti. Kura çekme tarihini çarşamba günü belirleyeceğiz" dedi.

İsveç'teki Kuran-ı Kerim yakılması olayı kabul edilebilir bir şey değil. Şiddetle kınıyoruz. Kutsal bir kitaba yapılan her saldırı bizi yaralıyor. Hele ki devlet izni ile yapılması asla kabul edilemez. Gösterdiğimiz tepki az bile. Menfur saldırı dolayısıyla müslümanların tepkisini koyması gerekiyor. Biz de en üst seviyede tepkimizi gösterdik.

HAC VAZİFESİ
2020 yılında kurası çıkmış olanlar bu hac döneminde bir daha kuraya girmeden hacca gidebilecekler. 37 bin 770 kişilik kısmı gidebildi. Bır kısmı 65 yaş sınırına takıldığı için gidemedi. Şimdi 65 yaş sınırı kaldırıldı. Aşılarını yaptırmış olanlar bu sene hac görevini yapabilecekler.


Bu sene 83 bin 430 vatandaşımızı hacca götüreceğiz.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?
Önceki yıllarda kayıt yaptıranların kayıtlarını biz yeniledik. Yeni kayıt olmak isteyenler 5 Ocak itibarıyla e-Devlet'ten kayıt yaptırdılar.

"SON BAŞVURUYU 31 OCAK'A KADAR UZATTIK"
26 Ocak'ta bitmesi planlanan başvuru sürecini, gelen taleplerin fazla olması üzerine ön kayıt başvuru süresini 31 Ocak'a kadar uzattık.

Çarşamba günü bakanlıklar arası hac ve umre kurulumuzu topluyoruz. Hac ile ilgili konularımızı konuşup kura tarihini belirleyeceğiz.

Tamamen bize özgü bir kura sistemi yürütüyoruz. En adil sistem olarak biz kat sayılı kura sistemini uyguluyoruz.


Anahtar Kelimeler: başvuru süresi uzatıldı
Perşembe 22.3 ° / 10.6 °
Cuma 21.6 ° / 8.6 °
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °