Hakan Şeref Olgun, HSYK Üyeliğine Seçilen İsimlere Tebrik Mesajı Yayınladı

Hakan Şeref Olgun, HSYK Üyeliğine Seçilen İsimlere Tebrik Mesajı Yayınladı

Siyaset 18.01.2024 12:27:38 0
Hakan Şeref Olgun, HSYK Üyeliğine Seçilen İsimlere Tebrik Mesajı Yayınladı
İyi Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa-Adalet Karma Komisyonu'nda gerçekleşen seçimlerde Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliklerine seçilen Çetin Arslan, Ender Ethem Atay ve Bayram Keskin için tebrik mesajı yayınladı.

TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonu, Anayasa'nın 159. maddesinin verdiği yetki çerçevesinde, HSYK üyelikleri için yapılan oylamada, yargı mensupları arasından seçim yaparak yeni üyelerini belirledi. Yoğun tartışmalar ve değerlendirmelerin ardından Çetin Arslan, Ender Ethem Atay ve Bayram Keskin yeni dönemde HSYK'da görev alacak isimler oldu.

Hakan Şeref Olgun, meclis içerisinde önemli bir role sahip olan bu komisyonun aldığı kararın yargı camiası için hayati olduğunu belirterek, seçilen üyelere görevlerinde üstün başarılar diledi. İyi Parti Milletvekili, demokrasinin işlerliği ve yargı bağımsızlığı noktasında HSYK'nın önemine vurgu yaparak, yeni seçilen üyelerin adalet sisteminin daha da güçlenmesine katkı sağlayacağına inancını ifade etti.

Yeni dönemde HSYK'da yer alacak olan Çetin Arslan, Ender Ethem Atay ve Bayram Keskin ise aldıkları bu görevin bilincinde olarak, Türkiye'nin yargı alanında yapıcı ve adalet odaklı bir yaklaşım benimseme hedeflerini dile getirdiler. Üyeler, yargı mekanizmalarının daha etkin ve şeffaf çalışması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirterek, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı ilkesine sıkı sıkıya bağlı kalacaklarını taahhüt ettiler.

Temsilci olduğu Afyonkarahisar başta olmak üzere tüm Türkiye için önemli bir gelişme olarak değerlendirdiği bu seçim sonuçlarıyla, Hakan Şeref Olgun'un umudu, yargı sisteminde yaşanacak olumlu değişimlerin toplumun her kesimi tarafından hissedilecek düzeyde olması yönünde.

#HakanŞerefOlgun #İyiParti #HSYK #AnayasaAdaletKarmaKomisyonu #seçim #yargı #adalet

Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °