Hakkâri'de 5. Kar Festivali düzenlendi!

Hakkâri'de 5. Kar Festivali düzenlendi!

Spor 12.02.2024 16:59:59 0
Hakkâri
Hakkâri Valiliği ve Hakkâri Belediyesi tarafından Merga Bütan Kayak Merkezi'nde 5. Kar Festivali düzenlendi. Bu festivalde Hakkâri İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde dağcılık eğitimi alan 10 jandarma personeli tarafından kardan iglolar yapıldı. Festival, adrenalin tutkunları, doğaseverler, sporcular, kayakçılar ve dağcıların katılımıyla gerçekleşti. Hakkâri Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, festivalin hem Hakkâri halkının hem de turizmin gelişmesi için önemli bir etkinlik olduğunu ifade etti.

Hakkâri kent merkezine 12 kilometre mesafede bulunan Merga Bütan Kayak Merkezi'nde gerçekleştirilen 5. Kar Festivali'ne 16 binin üzerinde vatandaş katıldı. Festivalin en ilgi çeken etkinliklerinden biri, 1,5 günde yapılan 2,5 metre yüksekliğindeki iglolar oldu. Bu iglolar, Hakkâri İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki dağcılık eğitimi alan 10 jandarma personeli tarafından inşa edildi. Katılımcılar, bu kardan evlere büyük ilgi gösterdi.

Festivalde, adrenalin tutkunu vatandaşların yanı sıra doğaseverler, sporcular, kayakçılar ve dağcılar da yer aldı. Festival, farklı şehirlerden gelen birçok vatandaşı ağırladı. Hakkâri Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, festivalin her yıl düzenlendiğini ve kayak merkezinin hem Hakkâri halkına hem de gençlere sportif aktiviteler yapma imkanı sunduğunu belirtti. Ayrıca Çelik, festivalin şehrin tanıtımı ve turizminin gelişmesi için de önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

#Hakkari #KarFestivali #Turizm #Doğa #Spor #Kayak

Anahtar Kelimeler: Hakkâri' . Festivali düzenlendi!
Çarşamba 19.5 ° / 6.4 °
Perşembe 18.9 ° / 7 °
Cuma 26 ° / 11.3 °