Hasta Hakları Birimi Sorumluları Eğitimden Geçti!

Hasta Hakları Birimi Sorumluları Eğitimden Geçti!

Saglik 24.05.2023 11:37:00 0
Hasta Hakları Birimi Sorumluları Eğitimden Geçti!

Afyonkarahisar'da, Sağlık Bakanlığı Hasta Hakları Uygulamaları kapsamında görevlendirilen kamu ve özel sağlık kuruluşlarındaki Hasta Hakları Birimi sorumlularına yönelik önemli bir eğitim düzenlendi. "Hasta Hakları ve İletişim" başlıklı eğitim, Müdürlüğümüz Hasta Hakları İl Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirildi.

Eğitim, kamuya ve özel sektöre hizmet veren sağlık kuruluşlarında görev yapan Hasta Hakları Birimi sorumluları için oldukça değerli bilgiler içerdi. Sağlık Bakanlığı'nın hasta hakları uygulamaları ve mevzuatı hakkında bilgilendirmelerin yanı sıra, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Hasta Hakları Birimi sorumlusu Hemş. Melek Aksoy tarafından Hasta Başvuru Bildirim Sistemi'nin kullanımı ve birimlerin işleyişi hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, Müdürlüğümüzde görevli Psik. Numan Harputlugil, hasta ve yakınları ile etkili iletişim, beden dili ve stresle baş etme yöntemleri hakkında öğretici bir sunum gerçekleştirdi.

Eğitim, interaktif bir şekilde gerçekleştirildi ve hastanelerde uygulamalı olarak devam etti. Ayrıca, birimlerde yaşanabilecek olası sorunlar ve çözüm önerileri de ele alındı. Sağlık Bakanlığı'nın hasta haklarındaki başarısının artarak devam etmesi için yapılan bu tarz eğitimlerin önemli olduğu belirtiliyor


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °