Hatay'da 7 Bin 275 Konutun Kura Çekimi Yapıldı, Anahtar Teslimi Yapıldı

Hatay'da 7 Bin 275 Konutun Kura Çekimi Yapıldı, Anahtar Teslimi Yapıldı

Ekonomi 3.02.2024 19:56:24 0
Hatay
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay'da 7 bin 275 konutun kura çekiminin bugün yapılacağını duyurdu. Özhaseki, inşaatlarda zemine daha fazla önem verdiklerini belirterek, binaların sağlam bir şekilde yapılabilmesi için zeminin kazık çakılarak sağlamlaştırıldığını söyledi. Deprem bölgelerinde çalışan toplam 110 bin kişi gece gündüz üç vardiya halinde çalışmalarına devam ediyor. Bakan Özhaseki, amacın evleri yıkılan ve konteynırlarda yaşayan vatandaşların evlerine kavuşması olduğunu vurguladı.

Hatay, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonucu büyük zarar görmüştü. Ancak kısa sürede tamamlanan kalıcı konutlar bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla anahtar teslimi gerçekleştirilecek. Bakan Özhaseki, konut teslim töreni öncesi şantiye alanlarını gezdi ve çalışmaları yerinde inceledi.

Bakan Özhaseki, Emlak Konut şantiyesinde yaptığı açıklamada Hatay için hazırlanan 7 bin 275 konutun bugün kura çekiminin yapılacağını söyledi. Özhaseki, zemin üzerinde yapılacak inşaatlara daha fazla önem verdiklerini belirterek, zemini sağlamlaştırmak için yaklaşık 20 metreye kadar kazık çaktıklarını ifade etti. Binaların yükselmeye başladığını gözlemlediklerini söyleyen Özhaseki, Hatay'ın Mezopotamya'nın kalbi olduğunu vurguladı.

Hatay'da 135 bin konutun yıkıldığını hatırlatan Bakan Özhaseki, 100 bin konutun ihalesinin tamamlandığını veya ihale sürecinde olduğunu belirtti. Geri kalan konutlar için ise vatandaşlara yerinde dönüşüm projesiyle evlerini yapma imkanı sağlayacaklarını söyledi. İnşaatlara hız kesmeden devam edeceklerini vurgulayan Özhaseki, her inşaat için 1 yıl gibi bir süre öngördüklerini ifade etti.

Bakan Özhaseki, vatandaşlara verilen sözleri yerine getirebilmek için ekiplerin hızlı bir şekilde çalıştığını belirtti. Deprem bölgelerinde çalışan 110 bin kişi gece gündüz üç vardiya halinde çalışmalarına devam ediyor. Özhaseki, amacın evleri yıkılan ve konteynırlarda yaşayan vatandaşların evlerine kavuşması olduğunu belirterek, bu faaliyetleri devam ettireceklerini söyledi. Bugün kura çekimlerinin yapıldığına da dikkat çeken Özhaseki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem hastane açılışlarına katılacağını hem de kura çekimi törenine katılacağını sözlerine ekledi. #ÇevreBakanı #MehmetÖzhaseki #Hatay #konuthaberleri #depremyenideninşa #hedef2023

Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °