Hekimler ve Sağlık Çalışanları Terör Soykırım ve İşgale Karşı Yürüyor!

Hekimler ve Sağlık Çalışanları Terör Soykırım ve İşgale Karşı Yürüyor!

Saglik 13.01.2024 15:01:00 0
Hekimler ve Sağlık Çalışanları Terör Soykırım ve İşgale Karşı Yürüyor!

Sözlerime başlamadan önce sizlere, bizleri acı ve üzüntüye boğan bir haberi paylaşacağım. Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada dokuz kahraman askerimiz şehit olmuş, dört kahraman askerimiz de yaralanmıştır.

 Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayın Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir Piyade Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez Piyade Üsteğmen Gökhan Delen Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu İstihkam Sözleşmeli Er Murat Atar İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz. 

Terör devletinin Filistin topraklarında işlediği suçlar büyüyerek devam ediyor. Terörist İsrail; yalnızca Filistin halkına karşı değil, bütün insanlığa karşı, sadece Filistinli çocuklara değil, bütün çocuklara karşı suçludur. Nasıl ki hiçbir suç cezasız kalmaz, İsrail için de ceza günü hızla yaklaşmaktadır. 

Bugün biz hekimler ve sağlık çalışanları olarak “Terör, Soykırım ve İşgal”e karşı yürüyüşümüzün 9. haftasındayız. Ülkemizde gündemin dağıtılıp Filistin’e desteğin azaltılmaya çalışıldığının farkındayız. 

Gazze halkı ise tam 98 gündür uçak ve bomba seslerine, yıkıma ve katliama karşı direniyor.

 Uyku, güvenlik hissi ve düzenli beslenme gibi insanın temel ihtiyaçlarından hiçbirine sahip olmadıkları 98 gün. Sağlık hizmetlerine ulaşım gibi bizim için paha biçilemez bir hak, oradaki insanlar için öldümden önceki son durak. Bütün bunlara, İsrail tarafından uygulanan teröre rağmen korkmayan ve yılmayan Gazze halkını, tutuklansalar da öldürülseler de görevleri başından bir an ayrılmayan Gazzeli sağlık çalışanlarını selamlıyoruz. 

Biliyoruz ki onlar kan görmeye, aralıksız çalışmaya, uykusuz kalmaya alışıktır.

 Ancak hastalarına yardım edememeye, onları çaresizce ölüme bırakmaya asla alışık değildir. 

Buradan devletimize ve uluslararası yardım kuruluşlarına sesleniyoruz. Biz Gazzeli sağlık çalışanlarıyla birlikte çalışmaya, oralarda kurulacak hastane ve sağlık tesislerinde görev almaya hazırız. Bununla birlikte İsrail tarafından tutuklanan ve türlü işkencelere maruz bırakılan 54’ten fazla hekimin özgürlüklerine güvenli bir şekilde kavuşmaları için ve yıkılan hastanelerin yeniden yapılması, güvenli bir şekilde işlev gösterebilmesi için gereken bütün çalışmaların yapılmasını talep ediyoruz.

Tutuklanan hekimlerin ve yıkılan hastanelerin isimlerini basın kuruluşlarıyla paylaştık ve süreci takip ediyoruz. 

Meslektaşlarımız özgür, hastanelerimiz güvenli olana kadar durmayacağız. Sessiz Yürüyüşümüz 9 haftadır Türkiye’nin her bölgesinden 40’tan fazla ilde insanlığı yaşatmaya çalışan sağlık çalışanlarının katkısıyla devam ediyor.

 Biz her hafta, beyaz önlüklerimizle sessizce yürüyerek bağırıyoruz: Hiçbir katilin ve hiçbir teröristin yaptığı yanına kalmadığı gibi senin de yaptıkların yanına kalmayacak İsrail. Sen kaybedeceksin; insanlık kazanacak, Filistin halkı kazanacak, beyaz önlüklerini soykırıma karşı duvar olarak örenler kazanacak, yıktığın hastanelerin içinde bütün insanlığın hayatını kurtarmaya devam eden Gazzeli meslektaşlarımız kazanacak! İnsanlık dışı bütün eylemlerden kurtulmak için verdiğimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz! 

Bu minvalde tüm hekimleri, sağlık çalışanlarını ve bütün vicdan sahibi insanları harekete geçmeye, bu onurlu yürüyüşte yer alarak zulme karşı durmak adına Sessiz Yürüyüş kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz! Buradan tekrar işgalci İsrail’e sesleniyoruz. 

Onlar sanıyorlar ki biz sussak mesele kalmayacak. Halbuki biz sussak tarih susmayacak. 

Tarih sussa hakikat susmayacak. 

Onlar sanıyorlar ki bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Halbuki bizden kurtulsanız, vicdan azabından kurtulamayacaksınız, vicdan azabından kurtulasınız tarihin azabından kurtulamayacaksınız. Tarihin azabından kurtulsanız, Allah'ın gazabından kurtulamayacaksınız! 

 *Kanıksamayacağız!* *

Normalleştirmeyeceğiz!* *Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız! Katil aynı. Yemen’de aynı.

 Filistin’de aynı. Dün Kuzey Irak’ta ciğerparelerimizi şehit eden katil aynı. Bunu anlamak zorundayız Ve son olarak Kuzey Irak'ta emperyalizmin ve siyonizmin uşaklığını üstlenen PKK'lı teröristlere karşı yürütülen Pençe Kilit operasyonunda şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet , ailelerine ve milletimize başsağlığı yararlı askerlerimize ise acil şifalar diliyoruz. Mehmed'im, sevinin, başlar yüksekte! 

Ölsek de sevinin, eve dönsek de! Sanma bu tekerlek kalır tümsekte! Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir! 

Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir Bu soğuk kış gününde kendisini sorumlu ve rahatsız hissedip zulme karşı durmak için yürüyüşümüze katılan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum.


Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °