Hitabetten Siyasete Başlıyor

''Hitabetten Siyasete” eğitimiyle 30 Kasım Çarşamba saat 21:00’de başlıyor.

Gündem 29.11.2022 12:34:00 0
Hitabetten Siyasete Başlıyor

Medeniyet ve edebiyatımıza sahip çıkmak, Ay Yıldız’a artı değer katmak için yola çıkan ORTAK AKIL Derneği, çevrim içi programlarına ''Hitabetten Siyasete” eğitimiyle 30 Kasım Çarşamba saat 21:00’de başlıyor.

Afyonkarahisarımızın yetiştirdiği şairlerden Özgür Çoban tarafından verilecek eğitim her Çarşamba 21.00’de olacak ve 8 hafta sürecek.

Programda “Heyecanı kontrol altına almak, sahnede dikkat edilmesi gerekenler, şiir gibi konuşmada üç önemli teknik, hitabeti güçlü siyasetçilerin özellikleri, topluluk önünde etkileyici konuşmanın sırları, konulara yer verilecek. Çoban; eğitimin ismi sizi yanıltmasın sadece siyasetçilere değil topluluk önünde konuşan herkese hitap eden bir program olacak, dedi ve ekledi: “Dünya üç kelime üzerinde dönmektedir: Ticaret, siyaset ve hitabet.”

Ortak Akıl Derneği Başkanı Hasan Akkaya’ya “Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. Yılında 100 proje ile ülkemize ve milletimize katkı sağlamanın temellerini atıyoruz.” dedi. Özellikle gençler ve kadınlara yönelik eğitimler ve seminerler vererek toplumun kültür sanat seviyesini yukarı çıkarmayı kendilerine görev addettiklerini söyledi.

Uzun zamandır derneklerinde Tiyatro, Filografi, Diksiyondan Mikrofona, Çizgi Okulu, Medya ve Editörlük gibi kursların dönüşümlü olarak devam ettiğini belirtti. Her vesileyle “Bizim son kalemiz aile…” vurgusu yapan Ortak Akıl Derneği kurucusu Fehmi Kaynar’a Ortak Akıl’a verdiği destekler için teşekkür etti. 

Özgürce Şiirlerin yanı sıra bu alanda Diksiyondan Mikrofona, Lisandan İnsana, Yıldızların Konuşma Sanatı gibi altı eserin müellifi olan Özgür Çoban tarafından Zoom üzerinden çevrim içi gerçekleştirilecek programın sonunda devam eden kursiyerlere katılım sertifikası verilecektir. Program, sadece İstanbul değil Türkiye’nin her yerinden eğitime katılmak isteyenlere açık olacak. Ücretsiz olan eğitimlere katılmak ve bilgi almak için www.ordap.org sitesini ziyaret edebilir veya 05416384986 numaralı telefonla iletişime geçebilirsiniz.


Anahtar Kelimeler: Hitabetten Siyasete Başlıyor
Cumartesi 17.6 ° / 5.7 °
Pazar 18.7 ° / 3.8 °
Pazartesi 20.8 ° / 6 °