HÜRRİYETÇİ EĞİTİM VE BİLİM ÇALIŞANLARI SENDİKASI AFYONKARAHİSAR İL TEMSİLCİLİĞİ basın AÇIKLAMASI

HÜRRİYETÇİ EĞİTİM VE BİLİM ÇALIŞANLARI SENDİKASI AFYONKARAHİSAR İL TEMSİLCİLİĞİ basın AÇIKLAMASI

Siyaset 3.03.2023 18:00:00 0
HÜRRİYETÇİ EĞİTİM VE BİLİM ÇALIŞANLARI SENDİKASI AFYONKARAHİSAR İL TEMSİLCİLİĞİ basın AÇIKLAMASI

Hürriyetçi Eğitim Sen Afyonkarahisar İl Yönetimi olarak, Afyonkarahisar merkez ve merkeze bağlı okul ve kurumlarımızda görev yapan eğitim çalışanlarına ik yürütülecek promosyon sözleşme sürecine ilişkin görüş ve önerilerimiz aşağıda belirtilmiştir: 

  1. Tüm süreç şeffaf bir şekilde yürütülmeli, konu hakkında eğitim çalışanlarımız bilgilendirilmeli ve promosyon ihalesi canlı olarak yayınlanmalıdır.
  2. Sözleşme, ticaret hukuku alanında uzman avukatların desteği alınarak İl MEM tarafından hazırlanmalıdır.
  3. Şartnamede bulunan tüm maddelerin ihale sözleşmesinde de yer alması sağlanmalıdır.
  4. Sözleşme, il içi yer değiştirmelerden kaynaklanacak mağduriyetlerin oluşmasını engellemek amacıyla Afyonkarahisar merkez ve İlçelerde görev yapan bütün eğitim çalışanlarını kapsayacak şekilde tek elden yapılmalıdır.
  5. İki tarafın da cayma bedeli “eşit” olmalıdır.
  6. Ülkemizde ekonomik anlamda dalgalanmaların yaşanabildiği dikkate alınarak sözleşme geçerlilik süresi olarak asgari düzeyde belirlenen “iki yıl” esas alınmalıdır.
  7. Devlet bankalarımız kendi aralarındaki ticari anlaşmalar gereği birbirlerinin teklif artırımlarına katılmamaktadırlar. İhale; protokol şeklinde yapıldığı ve inisiyatif İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzde olduğu için diğer devlet bankalarından da katılım sağlanması amacıyla, yapılacak görüşmelere Halkbank davet edilmemelidir.
  8. Verilecek promosyon bedeli eğitim çalışanlarının aylıkları üzerinden bir yüzde belirlenerek hesaplanmalıdır. Böylece aylıklarımıza yapılan zam oranınca, alacağımız promosyon ücretlerimiz de güncellenmiş olacaktır.
  9. Anlaşma yapılan banka, anlaşma süresince ilgili kurumların personelinden aylık veya yıllık hesap işletim ücreti, havale/EFT/Fast işlem masrafı, SMS ücreti, kart aidatı vb. herhangi bir bedel talep etmemelidir.
  10. İlimizdeki tüm eğitim sendikaları sürecin tamamına müdahil edilmelidir.

 

 

 

Özkan MUTLUER

Afyonkarahisar İl Temsilcisi

 


Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °