İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 ilde gerçekleştirilen "SİBERGÖZ-19" operasyonunda 33 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 ilde gerçekleştirilen "SİBERGÖZ-19" operasyonunda 33 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Asayis 27.01.2024 11:39:15 0
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 ilde gerçekleştirilen
İçişleri Bakanı Sn. Ali Yerlikaya, 10 ilde bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarını işleyen şüphelilere yönelik olarak gerçekleştirilen "SİBERGÖZ-19" operasyonları kapsamında 33 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlarda, Antalya, Muğla, Diyarbakır, Adana, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Mersin, Batman ve Bursa'da düzenlenen operasyonlarda 33 şüpheli yakalandı. Antalya merkezli Adana, Gaziantep ve İstanbul olmak üzere 4 ilde, Muğla merkezli İstanbul ve İzmir olmak üzere 2 ilde, Diyarbakır merkezli Mersin, Batman, İstanbul ve Bursa olmak üzere 5 ilde, İstanbul merkezli İstanbul ve Hatay olmak üzere 2 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlar sonucunda şüpheliler yakalandı. Operasyonlar sırasında İstanbul ve Antalya İl Jandarma Komutanlıkları Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından yapılan çalışmalarda şüphelilere ait 63 milyon TL banka hesap hareketliliği tespit edildi ve bir kişinin kripto uygulaması hesabından rızası dışında 530 bin TL'nin başka hesaplara aktarıldığı belirlendi. Ayrıca, Antalya İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışmada sahte siteler üzerinden toplamda 480 bin TL haksız kazanç sağlandığı ortaya çıktı. Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmada ise 3 farklı sahte sigorta sitesi üzerinden vatandaşların mağdur edildiği tespit edildi. Operasyonlar neticesinde 5 adet kripto para soğuk cüzdan hesabı, 29 adet telefon, 7 adet bilgisayar, 13 adet banka/kredi kartı ve 2 adet tabanca ele geçirildi. İçişleri Bakanı Sn. Yerlikaya, operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarını ve operasyonu gerçekleştiren jandarmayı tebrik ederek "SİBER SUÇLARLA MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA DEVAM EDECEK!" açıklamasında bulundu.

Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °