İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Kıskaç-4 operasyonlarında 32 FETÖ şüphelisi yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Kıskaç-4 operasyonlarında 32 FETÖ şüphelisi yakalandı.

Asayis 17.01.2024 15:06:38 0
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Kıskaç-4 operasyonlarında 32 FETÖ şüphelisi yakalandı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik "Kıskaç-4" operasyonlarının 10 ilde gerçekleştirildiğini ve 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Milli irademize darbe yapmaya yeltenen FETÖ'cülerle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek." ifadesini kullandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri tarafından 10 ilde operasyon gerçekleştirildiğini belirten Bakan Yerlikaya, FETÖ mensuplarının gözaltına alınmamak veya tutuklanmamak için örgüte yardım eden kişilerin adlarına ev kiraladıklarını ve deşifre olmamak amacıyla gruplar halinde "gaybubet evlerinde" ikamet ettiklerinin tespit edildiğini vurguladı.

Operasyonlarda 2 ev sahibi ile aranan 4 FETÖ üyesi şüphelinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yakalandığı bilgisini veren Bakan Yerlikaya, Konya merkezli operasyonların Ankara, İstanbul, Bursa, Antalya, Ordu, Balıkesir, Tokat ve Afyonkarahisar illerinde gerçekleştirildiğini ve 11 şüphelinin yakalandığını belirtti.

Örgütün "askeri mahrem yapılanması" içinde faaliyette bulunan ve ankesörlü telefonlarla iletişim kuran kişilere yönelik operasyonlar da yapıldığını ifade eden Bakan Yerlikaya, 9 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 11 şüphelinin yakalandığını söyledi.

Bakan Yerlikaya ayrıca, örgütün "GATA yapılanması" içinde faaliyet gösteren şüphelilere yönelik Ankara ve Bursa'da gerçekleştirilen operasyonlarda 4 kişinin yakalandığını, Balıkesir'de Bank Asya hesap artırım kayıtları bulunan kişilerin yakalanmasına yönelik operasyonda 5 kişinin, Aydın'da faaliyet gösteren şüphelinin ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan aranan kişilerin yakalanmasına yönelik Bursa, Aksaray, Afyonkarahisar, Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta yapılan operasyonlarda toplam 5 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Operasyonlarda, döviz, altın, Türk lirası, dijital materyal ve örgütsel dokümanlar ile birlikte tabanca ele geçirildiğini belirten Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren güvenlik güçlerini tebrik ederek, terör örgütleri ve işbirlikçileri ile mücadelenin devam edeceğini ifade etti.

Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °