İçişleri Bakanı'ndan Şok Açıklama: Şehitlerin Anısına Provokatif Paylaşım Yapan 110 Hesap Tespit Edildi!

İçişleri Bakanı'ndan Şok Açıklama: Şehitlerin Anısına Provokatif Paylaşım Yapan 110 Hesap Tespit Edildi!

Gündem 14.01.2024 11:59:13 0
İçişleri Bakanı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şehitlere yönelik provokatif amaçlı paylaşım yapan 110 hesap yöneticisinden 98'inin terör propagandası yapması, 12'sinin ise provokatif bilgiyi yayması nedeniyle işlem yapıldığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Pençe Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerlere yönelik sosyal medya üzerinden bölücü terör örgütünü öven, propagandasını yapan ve yanıltıcı bilgiyi yaygınlaştıran 110 hesap yöneticisi ve kullanıcının tespit edildiğini belirtti.

Şüpheliler arasında 95'inin yurt dışında olduğunun belirlendiğini ve haklarında adli işlemlerin başlatıldığını açıklayan Bakan Yerlikaya, "Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele daire başkanlıkları koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında tespit edilen 15 şüpheliye yönelik yapılan operasyonlarda 6 şüpheli yakalandı. 9'u hakkında çalışmalar devam ediyor. 110 hesap yöneticisi ve kullanıcısının 98'ine bölücü terör örgütü propagandası yapma, 12'sine ise provokatif bilgiyi yayma suçlarından işlem yapıldı." şeklinde konuştu.

#AliYerlikaya⠀ #içişleribakanlığı⠀ #terörpropagandası⠀ #provokasyoniyayma⠀

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °