İl Göç İdaresi Müdürleri Değerlendirme Toplantısı Ankara'da gerçekleşti

İl Göç İdaresi Müdürleri Değerlendirme Toplantısı Ankara'da gerçekleşti

Asayis 20.01.2024 10:44:18 0
İl Göç İdaresi Müdürleri Değerlendirme Toplantısı Ankara
81 İl Göç İdaresi Müdürleriyle düzenlenen "İl Göç İdaresi Müdürleri Değerlendirme Toplantısı", 16-17 Ocak 2024 tarihlerinde Ankara'da yapıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros ve diğer yetkililerin katıldığı açılış toplantısında, göçün küresel bir mesele olduğu vurgulandı. Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü'nün raporlarına göre dünya genelinde yaklaşık 300 milyon göçmen bulunduğu, insanların savaşlar, yoksulluk, baskı, terör, ekonomi ve iklim değişikliği gibi nedenlerle doğdukları topraklardan ayrılmak zorunda kaldığı dile getirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'nin jeopolitik konumu nedeniyle uluslararası göç yollarının üzerinde bulunduğunu belirtti. 22 yılda gerçekleştirilen sosyo-ekonomik atılımlarla Türkiye'nin "göçe hedef ülke" noktasına geldiği, göç yönetimi anlayışında önemli rol oynadığı ifade edildi. Yerlikaya, Türkiye'nin göçü her yönüyle yönetebilmek için yeni stratejiler belirleyip tedbirleri hayata geçirdiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'nin yasal olarak ülkede bulunan yabancılara ilişkin işlemleri yürüttüğünü ve düzensiz göçle mücadelede kararlılıkla çalıştığını belirtti. Ülke menfaatlerini hedefleyerek ikili ve bölgesel uluslararası temaslara büyük önem verildiği, düzensiz göç rotalarının değişmeye başladığı ve ülkemize yönelik düzensiz göçte azalmalar yaşandığı vurgulandı.

Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, dünyada her geçen gün artan yerinden edilen insanların sayısına dikkat çekti. Türkiye'nin göç yönetimini stratejik ve kapsayıcı bir bakış açısıyla ele aldığı ve önemli adımlar attığı ifade edildi. Son dönemde düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadelede sahada daha etkin olmayı sağlayacak uygulamalar başlatıldığı, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısının 162'ye çıkarılacağı belirtildi. Bu çalışmaların olumlu sonuçlarının kısa süre içinde daha da belirgin hale geleceği vurgulandı.

Açılış toplantısının ardından Göç İdaresi Başkanlığı Şehit Kadir Kırbaç Konferans Salonu'nda devam eden program kapsamında, ilgili birimler tarafından sunumlar yapıldı.

Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °