İNME SONRASI YENİ BİR HAYATA MERHABA DEDİLER

İNME SONRASI YENİ BİR HAYATA MERHABA DEDİLER

Saglik 20.12.2022 09:10:00 0
İNME SONRASI YENİ BİR HAYATA MERHABA DEDİLER

İnme, beyin damar tıkanıklığı veya beyin kanamasına bağlı oluşabiliyor. 

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre her yıl dünyada 15 milyon kişi inme geçiriyor.

 Türkiye’de her sene 250 bin yeni inme vakası görülürken, inme sonrası felçle yaşayan 2 milyon kişi olduğu tahmin ediliyor. İnme yetişkin engelliliği nedenleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. İnme gerçekleştiği anda acil müdahale edilmesi hayat kurtarıyor.

 İnmenin erken tedavisi hastaların yaşama şansını artırırken, aynı zamanda inmeye bağlı oluşabilecek engellerin ve fonksiyon bozukluklarının önüne geçilmesini sağlayabiliyor.

 

Memorial Şişli Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Başkanı Prof. Dr. Engin Çakar ve uzman ekibi “Mucize Organ Beyin” sempozyumunda hastaları ile bir araya geldi.

 

İnmede acil müdahalenin önemi, inme belirtilerin tanınması ve inme sonrası erken dönemde başlanan fizik tedavi programlarının hastanın normal hayatına dönmesindeki başarısına dikkat çekilen toplantıda, beyin hasarı ve beyin tümörü sonrası nöro-rehabilitasyon programlarının önemi hakkında değerli bilgiler paylaşıldı.

 İnme ve beyin hasarı nedeniyle sakatlık ve ölüm riski ile karşı karşıya kalan ancak doğru tedavi planlaması sayesinde yeniden hayata dönen hastalar bu süreçteki ilham verici deneyimlerini paylaştı.


Anahtar Kelimeler: SONRASI HAYATA MERHABA DEDİLER
Cuma 21.5 ° / 7.4 °
Cumartesi 17.6 ° / 5.7 °
Pazar 18.7 ° / 3.8 °