İNTERNET MEDYASI YOK SAYILAMAZ

İNTERNET MEDYASI YOK SAYILAMAZ

Gündem 3.02.2024 10:02:00 0
İNTERNET MEDYASI YOK SAYILAMAZ


İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Ahmet Uçmak, yerel seçimleri ve internet medyasını değerlendirdi ve her seçimde olduğu gibi bu yerel seçimlerde de internet medyasının yok sayıldığını söyledi. 
Uçmak “Türk yasalarında hala tanınmayan internet gazetecilerini yok sayamazsınız. Emekçi binlerce gazetecinin hakkını ranta kurban edemezsiniz.” dedi. Basın camiası olarak ayrımcılıktan yana sıkıntı yaşadıklarını belirten Başkan Ahmet Uçmak, bu konuda kendilerine reklam vermek istemeyen siyasileri de haklı buldu. 
Küçük çapta kurulan bir internet haber sitesi veya sosyal medya sayfasıyla gazetecilik yapmaya çalışanların olduğunu belirten Uçmak;  “Medya olarak maalesef itibarımız yerle birdir. Bu işten ekmeği kazanan, gerçek habercilik yapan, sürekli sahada olup halkın nabzını tutan, devletine vergisini ödeyen gerçek gazeteciler, maalesef sosyal medya kalemşorları sayesinde itibarından oluyorlar” dedi. 
GERÇEK GAZETECİLERE İLAN VERİN
Başkan Uçmak, sadece seçim zamanları geldiğinde 1-2 bin liraya kurdurduğu internet haber sitesine on binlerce liralık reklamlar isteyen, verilmediği takdirde veryansınlar edip asılsız haberler yapan kişilere itibar edilmemesini istedi. Uçmak ilimizde 7 yerel gazetenin olduğunu, bunlara ilan verildikten sonra sıranın internet gazetecilerine geldiğini belirtirken ilan verecek olan siyasi partilere seslendi.
Uçmak; “Lütfen gerçek gazetecilere ilan verin. İnternet haber sitesini inceleyin, tıklanma, görüntülenme ve etkileşimlerine bakın.

Bu çok kolay. Günde 10 kişinin okuduğu haber sitesiyle günlük on binlerce takipçisinin okuduğu haber siteleriyle bir tutmayın” dedi.
TEHDİT VE ŞANTAJ YAPANLARI BİZE BİLDİRİN 
İnternet Gazetecileri Cemiyeti olarak bu konuda sıkı bir çalışma yaptıklarını ancak olmayan yasa gereği hiçbir yaptırımda bulunamadıklarını belirten Uçmak; “Haber sitesi açmak için herhangi bir yerden izin almanıza gerek yok çünkü yazılı basın niteliğinde değildir. 

Haber sitesi açmak için şu anlık herhangi bir yasal prosedür bulunmamaktadır. Ancak bu yasanın çıkmasını dört gözle bekliyoruz”dedi. 
YEREL SEÇİM AZ FARKLA KAZANILIR 
31 Mart yerel seçimleriyle ilgili değerlendirme de bulunan Başkan Ahmet Uçmak, tüm siyasi partilerin adaylarının birbirlerine yakın oy alacaklarını belirterek; “Bu seçim çok hareketli geçecek. Kazanan çok az oy farkıyla kazanacaktır. Ömrüm seçim meydanlarında geçti, birbirine yakın güçtü bu kadar aday görmedim.”dedi.


Anahtar Kelimeler: İNTERNET MEDYASI SAYILAMAZ
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °