"İŞKUR Kampüste İş Kulübü Sertifikalı Eğitim Programı AFSÜ'de Tamamlandı"

"İŞKUR Kampüste İş Kulübü Sertifikalı Eğitim Programı AFSÜ'de Tamamlandı"

Gündem 30.05.2023 09:38:09 0
Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ile AFSÜ Kariyer ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGİM) iş birliğiyle gerçekleştirilen "İŞKUR Kampüste İş Kulübü Sertifikalı Eğitim Programı" sona erdi. Bu eğitim, AFSÜ ile İŞKUR İl Müdürlüğü arasındaki "İŞKUR Kampüs Hizmetlerinin Sunulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü" kapsamında organize edildi. Dört farklı fakülte ve meslek yüksekokulundaki son sınıf öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen eğitime toplamda 30 öğrenci katıldı. Eğitim, iki gün boyunca, iki ayrı grupta gerçekleştirildi. İş ve Meslek Danışmanları Celal Akcan ve Deniz Arık, iş arama becerileri, iş gücü piyasası, öz geçmiş hazırlama ve mülakat teknikleri gibi konular hakkında öğrencilere bilgi verdi.

AFSÜ Genç Ofis'te düzenlenen eğitimde sağlık sektöründeki iş gücü piyasası da ele alındı. Eğitimde, etkili bir öz geçmiş hazırlamanın ve mülakat esnasında uyulması gereken kuralların işe girme sürecindeki önemi vurgulandı. Ayrıca, teorik olarak anlatılan konular, öğrencilerin gruplara ayrılmasıyla uygulamalı olarak da gösterildi.

Eğitimi başarıyla tamamlayan AFSÜ'lü öğrencilere sertifikaları KAGİM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Evrim Suna Arıkan Söylemez tarafından takdim edildi. İş ve Meslek Danışmanları Celal Akcan ve Deniz Arık da eğitime katıldıkları için teşekkür belgesi aldılar.

Bu iş birliği protokolü sayesinde, öğrenciler iş arama konusunda gerekli bilgi ve becerileri edinerek iş dünyasına daha donanımlı bir şekilde adım atabilecekler. AFSÜ ve İŞKUR'un bu tür iş birliği projelerine daha sık yer vermesi, öğrencilere fayda sağlayarak istihdama katkıda bulunacaktır.

Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °