İstanbul'da Kafes-29 Operasyonunda 2 Bölgesel Suç Örgütü Çökertildi

İstanbul'da Kafes-29 Operasyonunda 2 Bölgesel Suç Örgütü Çökertildi

Asayis 5.01.2024 10:33:07 0
İstanbul
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen Kafes-29 operasyonlarında Volkan Reçber ve Emrah Sever'in elebaşı olduğu 2 bölgesel organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, operasyonun Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

Operasyonlar sırasında Volkan Reçber ve Emrah Sever'in liderliğini yaptığı 2 bölgesel suç örgütünün hedef alındığını ifade eden Yerlikaya, yurt dışında olan ve kırmızı bültenle aranan Volkan Reçber ile halen cezaevinde olan "Arap Emrah" lakaplı Emrah Sever'in elebaşı olduğunu açıkladı. İstanbul'da gerçekleştirdikleri cinayetler, silahlı çatışmalar, huzur bozma amaçlı eylemler, tehdit ve saldırılar gibi birçok suçun bu örgütler tarafından işlendiği belirlendi. Ayrıca suç örgütünün uyuşturucu ticareti, ruhsatsız silah bulundurma ve yabancıların paralarını yağma gibi faaliyetlerde de bulundukları tespit edildi. Operasyonlar sonucunda 28 tabanca, 6 AK-47 kalaşnikof, 1 utaş uzun namlulu otomatik silah ve 1 çelik yelek ele geçirildi. Toplamda 61 şüpheli yakalandı.

Bakan Yerlikaya, yapılan operasyonlarla halkın huzurunu bozan suç örgütlerine karşı mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Organize suç örgütü üyelerinin tek tek yakalanıp adalete teslim edileceğini belirten Yerlikaya, "Hepsi kafese girecek" dedi. #AliYerlikaya #İçişleriBakanı #Kafes29 #Operasyon #SuçÖrgütü #İstanbul

Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °