İYİ Partili Dere; “Devlet çiftçiye her türlü garantiyi vermelidir”

İYİ Partili Dere; “Devlet çiftçiye her türlü garantiyi vermelidir”

Siyaset 31.03.2023 14:24:48 0
İYİ Partili Dere; “Devlet çiftçiye her türlü garantiyi vermelidir”

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Kemal Dere, besiciliğinde arttırılmasının da yanında bilinçli besiciliğin önemli olduğuna dikkat çekerek, “Bilinçli yapılan besicilik ile ülkenin kazanımlarının daha fazla artacağı aşikardır. Bunun yanında devlet çiftçinin süt ve süt ürünlerinin pazarlamasında her türlü garantiyi vermelidir” dedi. 

 

Doğru tarım politikaları ile bilinçli çiftçi ve besicilerinde yetiştirilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Dere, iktidarlarında popülist tarım politikalarından ziyade gerçekçi politikalar ile sektörü hareketlendireceklerini dile getirdi. Yıllardır ülkenin açık yaralarından birisi olan besicilikle ilgili önemli projeler geliştireceklerini aktaran Dere, “Hayvancılıkta son teknolojiler kullanılarak, Türkiye’deki tüm hayvanlar anlık kontrol edilmeli. Gezici ekipler kurularak hayvansal üretimde her türlü kontrol ve geliştirme sağlanmalı. Hayvancılık sektörüne girmek isteyenlerin üretim tesislerinin 10 yıllık planlanması yapılıp hem et hem de süt hayvancılığı için özel ırklar geliştirilmeli. Ziraat fakültelerinde branşlaşmış hayvancılık ile ilgili bölümler geliştirilecek, bulunduğu bölgede yetiştirilen öğrenciler devlet desteği ile sektöre kazandırılmalı” dedi. 

 

“GELENEKSEL HAYVANCILIKTAN MODERN HAYVANCILIĞA GEÇİLMELİ”

 

Devletin çiftçinin süt ve süt ürünlerinin pazarlamasında her türlü garantiyi vermesi gerektiğini vurgulayan Dere, açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Hayvan yetiştiricisinin kaba ve kesif yemini işletme bünyesinde yetiştirmesi için profesyonel destek sağlanacak, bu tip ürünlerin Ülke kaynakları ile karşılanması sağlanacaktır. Meralardan etkin ve sürdürülebilir şekilde yararlanmak, otlatma mevsimini olabildiğince uzatmak için ‘Ülkesel Yayla Hayvancılığı Master Planı’ uygulamaya konulacaktır. Master Plan’da, ekolojik bölgelere ve yükseltiye göre meraların otlatma olgunluğu safhaları ve kapasiteleri ile buralarda otlatılacak uygun hayvan sayısı verileri baz alınacaktır. Yem bitkileri ekimi yaygınlaştırılacaktır. Geleneksel hayvancılıktan modern hayvancılığa geçilerek hayvansal üretimde verimlilik arttırılmalıdır. İnşallah bunlar ve diğer projelerimiz İYİ Parti iktidarında sağlanacaktır” diye konuştu.


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cuma 18.7 ° / 7 °
Cumartesi 21.3 ° / 9.1 °
Pazar 23 ° / 10.7 °