İYİ Parti İl Başkanından Asgari Ücret Tepkisi:

İYİ Parti İl Başkanından Asgari Ücret Tepkisi:

Ekonomi 28.12.2023 12:22:00 0
İYİ Parti İl Başkanından Asgari Ücret Tepkisi:

İYİ Parti İl Başkanından Asgari Ücret Tepkisi: "Açıklanan Rakam Sefaleti Perçinliyor, Seçim Sandığı Cevabımız Olacak!"

İYİ Parti İl Başkanından Asgari Ücret Tepkisi: "Milyonlarca Emekçi Açlıkla Karşı Karşıya"

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, 2024 yılı için belirlenen asgari ücretin yetersiz olduğunu belirterek tepkisini dile getirdi. Mısırlıoğlu, "İYİ Parti olarak yaptığımız teklif, yılın ilk yarısı için 17.000 TL, ikinci yarısında ise 20.500 TL idi. Ancak, hükümetin belirlediği 17.002 TL'lik asgari ücret hayat pahalılığı karşısında vatandaşlarımızın emeklerini eritecek ve yetersiz kalacaktır" dedi.

 

Mısırlıoğlu, asgari ücret meselesinin çalışanlar için değil, geniş halk kitleleri için önemli bir konu haline geldiğini vurgulayarak, "Büyükşehirlerdeki ortalama ev kiralarının bile bu rakamın üstünde  olduğunu ve Türk-İş'in hesaplamalarına göre yaşam maliyetlerinin çok daha yüksek olduğunu belirterek, asgari ücretin açıklanan seviyede kalmasının milyonlarca insanı yoksulluğa iteceğini" ifade etti.

Asgari ücretin yoksulluk sınırının altında kaldığını belirten Mısırlıoğlu, "Bir hanenin yoksul sayılmaması için ailede en az 3 işi asgari ücret almak zorunda. Mevcut işsizlik ortamında birden fazla kişinin aynı evden çalışmasını beklemek de gerçekçi değildir" şeklinde konuştu. Mısırlıoğlu, yaklaşan 31 Mart seçimlerinin vatandaşların bu duruma nasıl bir tepki vereceklerinin göstergesi olacağını belirtti.


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °