İYİ PARTİ KONGRE SÜRECİNİ AFYON’DAN BAŞLATTI

İYİ PARTİ KONGRE SÜRECİNİ AFYON’DAN BAŞLATTI

Egitim 13.12.2022 11:41:00 0
İYİ PARTİ KONGRE SÜRECİNİ AFYON’DAN BAŞLATTI

 

 

Uzun zamandır Covid-19 ve benzeri işlerden dolayı siyasi parti kongrelerine gidemedim. Pazar günü kongreye giderken yolda Afyon Emekliler Derneği Başkanı Ahmet Ege ile karşılaştık. Sohbet sırasında CHP den her daim milletvekili olmak isteyen Ahmet Ege bu dönemde aday olmak için Genel Merkez den davet beklediğini söyleyince,’O zaman daha çok beklersin Ahmet Başkan ’ diyerek. Ege ile Kongre Salonuna girdik.

 

6 lı masa eksiksiz İYİ Parti Kongresinde

Girişte davul ve zurnacılar para almak adına önümüze set oluşturuyor. Ardından Derya Düğün Salonuna girdik. Önümüzdeki Mehter Ekibine yol vererek basına ayrılan yere geçtik.

Türkiye de ilk kongresini ilimizde yapıyordu İYİ Parti sonraki günlerde diğer illerde kongresine devam edeceği aşikar.

Salonda aldığımız notlarımıza gelince:

Salon küçük ama yoğun bir kalabalık var. İnsanlar maskesiz yakın mesafede ve çoğu ayakta Slogancı 30 a yakın genç topluca bozkurt işareti yaparak salona giriyor. Kürsünün sol tarafında asker dizilişiyle yerlerini alıyor. Ama yeni bir sloganları yok. 

Yeterince çalışmamışlar veya çalıştırılmamışlar. MHP’ den kalan bildik sloganlar ‘Ova’dan başlayıp bozkurt yuvasıyla devam ediyor.

Başkan Mısırlıoğlu nun bazen esprili, bazen eleştiren bezen düşündüren konuşmalarına tanıklık ettik.

Salon girişinde Türk Bayrağı, Mustafa Kemal Atatürk ve Meral Akşener resimleri ile ‘Millet bizi çağırıyor’ yazıları yer almış. Her yer ‘Güneş’ amblemi ile donatılmış.Kadınların çoğunluğu guruplar halinde orta sıralara yerleşmiş.

Kongre başlamadan Mehter takımı kısa bir gösteri sunuyor izleyenlere…

6 lı Masa İl Başkanları Yalçın Görgöz, Beytullah Karataş, Kadir Daylık, Niyazi Ertaş ve Hikmet Bülbül sıra arkadaşı partinin kongresinde eksiksiz yer almış.

İYİ Parti 3. Olağan Kongresinde sunucu Divan Başkanlığına Daha önce CHP de siyaset yapan ve bugün İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Meral Akşener’in Baş Danışmanı da olan Aytun Çıray ile divan katiplerini anons etti.

Oylama yapmadan ‘Divan heyeti kabul edilmiştir’ deyince kürsüye uyarı gitti ve oylama yapıldıktan sonra divan oluşabildi.

Aksaklık devam etti..Kürsüye gelen Divan heyetine masa var ama sandalye yok.

Bir süre ayakta bekleyen Divan Başkanı ve ekibi temin edilen sandalyeler sayesinde yerlerine oturdu.

Faaliyet raporsu sonrası mali rapor okundu. Burada dikkatimi çeken iki hususa değineyim.

2020 Ağustos-2022 Kasım arasında Afyon İYİ Parti ye Genel Merkez den 46 bin lira para gelmiş.511 bin lirayı aşkın ise bağış olmuş.ki bu bağışın önemli bir kısmı bir kişi tarafından sağlandığı belli.

Şu an kasasında 37 bin lira olan İYİ Parti basına bu süreçte 79 bin lira ödemiş.

 

 

Şov Başlıyor

İl Başkanı Muhammed Mustafa Mısırlıoğlu Bozkurt işareti yapan ve ‘Afyon Ovası Bozkurt Yuvası ‘ ‘En Büyük Başkan bizim Başkan, Afyon Seninle Gurur Duyuyor. Başbakan Meral Akşener’ Sloganları ile kürsüye geldi.

Hüseyin Nihal Atsız’ın şirini okumaya çalıştı Ama olmadı.

Bir ara notlarını karıştırdı Mısırlıoğlu Basın Danışmanı Hasan Efe Öğünç’ü kürsüye çağırdı ve not karmaşası son buldu.

Fatih Sultan Mehmet, Mustafa Kemal Atatürk ile başlayıp Süleyman Demirel,Bülent Ecevit Alparslan Türkeş,Necmettin Erbakan,Turgut Özal ve hatta Muhsin Yazıcıoğlu’na selam yollayan Mısırlıoğlu’İl Yönetimine uyum sağlayamayan bize ayak uyduramayan İlçe Başkanlarını görevden aldık’ dedi.

Sonra tek tek ilçelerin adlarını ve İlçe Başkanlarını kürsüde okudu.

Onlardan İYİ Partiyi birinci parti yapmaları sözünü aldı.

Tek aday olmasının getirdiği rahatlıkla sahnede şovuna devam eden Mısırlıoğlu giyimi konuşması ile Adeta ünlü sanatçı Ata Demirer’i çağrıştırıyordu kürsüde

 

 

Yönetimde Gazeteci Okşar var

Merkez ve ilçeler ile eski ve yeni isimlerden karma bir liste yapıldığını görüyoruz yönetim listesinde.

Daha Önce gazeteci dostlarım Sait Karaduman ve Celal Bursalıoğlu’nun görev yaptığı İYİ Parti İl Yönetiminde bu seferde basından bir isme yer verilmiş .Ali Osman Okşar yönetimde yer almış.

Bu arada 9 kadın yönetimde yer almış. Oranlarsak yüzde 30 a yaklaşıyor yönetimdeki kadın sayısı.

İYİ Parti Afyon İl Yönetimi şu isimlerden oluşuyor…

Ali Alhan,Süleyman Apak, Hamdi Arık, Süheyla Aslan, Serdar Balık, Yesire Çağır, Şaban Çallıöz, Cuma Çiftçi, Bekir Döner, Serdar Dündar, Celalettin Engüz, Emine Eryeşil, Yılmaz Eşit, Arif Gümüş, Ahmet Hastürk, Filiz Kandemir, Orhan Karagöz, Ziya Kaya, Bekir Keskin, Raşit Koçak, Ali Osman Okşar, Zekeriya Okyar, Yurdagül Öğünç, Alaattin Özen, Tevfik Sarı, Semra Şatır, Hacer Şengül, Adnan Şenol, Ayşe Topbaş, Abdullah Umurhan.

Vekil Adaylarında Olgun ve Acar farkı

Tüm siyasi partilerde Kurultay Delegesi önemlidir. Sadece büyük kurultayda bir sefer oy kullanacağı beklenen bu isimler aslında partinin Ankara da ki vitrine çıkacak isimlerden oluşur .

İYİ Parti İlçe başkanı veya eşlerinin yer aldığı kurultay delegasyonunu şöyle belirlemiş:

Muhammet Mustafa Mısırlıoğlu,(İl Başkanı) İzzet Köken (Merkez İlçe Başkanı) Hakan Şeref Olgun(Çay-Avukat) , Emir Erkalan (Sandıklı İlçe Başkanı) , Cemil Kuş, (Emirdağ İlçe Başkanı) İbrahim Acar,(Dinar İlçe Başkanı) Saffet Acar,(Dinar önceki dönem Belediye Başkanı) Fatma Zehra Toker (Bolvadin) Satı Sivrioğlu (Sinanpaşa) , Necmi Özsarı (İscehisar), Müzahir Özaşkın (Şuhut İlçe Başkanı) , Aykut Okumuş (Dereçine Eski Belediye Başkanı) , Fatih Mehmet Gürsoy Sandıklı) , Gülsen Arısoy, Yılmaz Kırtaş (Sultandağı) .

Burada bir mesajı da görmek lazım…

İYİ Parti de milletvekilliği listesi belirlenirken İl Yönetiminin Genel Merkeze verdiği bu liste önemlidir. Daha açık deyişle bu listeye baktığımda Hakan Şeref Olgun ve Saffet Acar İYİ Parti Afyonkarahisar milletvekili adaylığı sırasında seçilebilecek bir sırada olacağını görüyoruz.

Coşkulu geçen İYİ Parti Afyonkarahisar 3. Olağan Kongresi’nde görev alan Başta İl Başkanı Muhammed Mustafa Mıısrlıoğlu ve yönetimini tebrik ediyorum. Diğer organlara seçilen siyasilere de başarılar diliyorum.

Mutlu ve aydınlık yarınlara…


Cuma 18.7 ° / 7 °
Cumartesi 21.3 ° / 9.1 °
Pazar 23 ° / 10.7 °