Kadın Kooperatifleri ile Kadın İstihdamında Büyük İlerleme Kaydediliyor

Kadın Kooperatifleri ile Kadın İstihdamında Büyük İlerleme Kaydediliyor

Gündem 19.01.2024 11:55:21 0
Kadın Kooperatifleri ile Kadın İstihdamında Büyük İlerleme Kaydediliyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadınların kendi işlerini kurmalarına yardımcı olan kooperatifler sayesinde kadın istihdamında büyük bir ilerleme kaydedildiğini belirtti. Bakan Göktaş, "81 İl müdürlüğümüz koordinasyonunda oluşturduğumuz Kadın Kooperatifleri Çalışma Grupları aracılığıyla bugüne kadar 1.012 yeni kadın kooperatifinin kurulmasını sağladık." dedi.

Bakan Göktaş, hükümet olarak kadınların hayatın her alanında daha aktif rol almasını ve hak ve fırsatlardan eşit şekilde yararlanmasını sağlamak için 21 yıldır çalıştıklarını vurgulayarak, "kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve görünürlüklerinin arttırılması" konusunun önemli bir gündem maddesi olduğunu ifade etti.

Bakanlık koordinasyonunda, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ile yapılan iş birliği protokolü sayesinde kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesine yönelik önemli adımlar atıldığına değinen Göktaş, bugüne kadar 1.012 yeni kadın kooperatifinin kurulmasına destek verdiklerini ve bu alanda çalıştaylar, eğitim ve bilgilendirme toplantıları düzenleyerek 45 bin kişiye ulaştıklarını söyledi.

Bakan Göktaş, "Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında gerçekleştirilen eğitimler, danışmanlık hizmetleri ve bölgesel buluşmalarda toplamda 8 bin 895 kişiye ulaşıldığını belirtti. Ayrıca, "Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi"yle 11 ilde genç kadınlara eğitim ve danışmanlık hizmetleri sağlandığını ve 3 bin 88 gencin desteklenerek iş, staj, eğitim ve girişim desteği almalarının sağlandığını ifade etti.

Bakan Göktaş, kadınların ekonomik olarak güçlenmelerini sağlamak ve finansal okuryazarlıklarını geliştirmek amacıyla düzenlenen seminerlerde 296 etkinlik gerçekleştirildiğini ve 751 bin 356 kişiye ulaşıldığını kaydetti. İş Kulübü eğitimleriyle de kadınların iş bulma süreçlerine hazırlanmalarına yönelik destek sağlandığını ve 4 bin 274 kadının bu eğitimlerden faydalandığını belirtti.

Son olarak, kadın konukevi hizmetlerinden yararlanan kadınların ekonomik olarak güçlenmeleri için yapılan çalışmalara da değinen Bakan Göktaş, 2023 yılında konukevi hizmetinden yararlanan 2 bin 800 kadının meslek edindirme kurslarına katılım sağladığını ve 556 kadının bu kurslardan sonra işe yerleştirildiğini söyledi.

#AileveSosyalHizmetlerBakanı #MahinurÖzdemirGöktaş #KadınKooperatifleri #Kadınİstihdamı #KadınGüçleniyor #FinansalOkuryazarlık #GeleceğiniKuranGençKadınlar #KadınEmpowerment

Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °