"KALKAN-5 Operasyonlarıyla 74 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü ve 1510 Düzensiz Göçmen Yakalandı"

"KALKAN-5 Operasyonlarıyla 74 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü ve 1510 Düzensiz Göçmen Yakalandı"

Asayis 31.12.2023 14:40:00 0

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'nin çeşitli illerinde gerçekleştirilen "KALKAN-5" operasyonları kapsamında 74 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 1510 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı.

Bu operasyonlarda, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Ağrı, Antalya, Bitlis, Bolu, Çanakkale, Edirne, Gaziantep, Iğdır, Kocaeli, Konya, Malatya, Muğla, Nevşehir, Sakarya, Şanlıurfa ve Van olmak üzere toplam 20 ilde yapılan çalışmalarda; 74 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Bunlardan 5'i tutuklandı ve 2'si hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin işlemleri ise devam etmektedir.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, insan kaçakçılığıyla ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu yapmaya çalışanlara fırsat vermeyeceklerini belirtti. Ayrıca, 31 Aralık 2023 tarihinden itibaren İstanbul başta olmak üzere 81 ilde, Valilikler ve Göç İdaresi Başkanlığı tarafından mobil göç noktaları araçları ve uzman personellerin koordinasyonunda düzensiz göçmenlerin tespitini hızlandıran denetimlerin devam edeceği vurgulandı.

Bakan Yerlikaya ayrıca operasyonların koordinasyonunu sağlayan valilere, operasyon düzenleyen jandarma, polis ve sahil güvenlik birimlerine, Göç İdaresi Başkanlığındaki uzman personele teşekkür etti. Göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi. #AliYerlikaya #GöçmenKaçakçılığıOperasyonu #DüzensizGöç #İçişleriBakanlığı


Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °