Karataş, “Kazanılmış hakkının kafa karışıklığının giderilmesini istiyoruz”

Karataş, “Kazanılmış hakkının kafa karışıklığının giderilmesini istiyoruz”

Gündem 30.03.2023 12:48:58 0
Karataş, “Kazanılmış hakkının kafa karışıklığının giderilmesini istiyoruz”

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İbrahim Karataş, yaptığı basın açıklamasında, “1986 yılında dönemin Başbakanı Rahmetli Turgut Özal tarafından Şoför Esnafının mesleğini devam ettirmesi, kendine iş kurup evine ekmek götürmesi için, devlete vergi veren el olması için, yaşlandığında kıdem tazminatı yerine geçmesi adına 1986 yılında 10553 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla Taksici – Minibüsçü - Servisçi Esnafımıza İçişleri Bakanlığı İl Trafik Komisyonu onayı ile M-T-S tahditli plakalar verilmiştir, Ne yazık ki 2005 yılında çıkan 5393 Belediye Kanunu ile toplu taşıma araçlarında 49 yıl süre sınırı gelmiş ve kanun geriye işletilerek ticari taksi ve Minibüsler de toplu taşıma aracı olarak sadece yorumlanmaktadır. Halbuki öyle değildir, toplu taşıma araçları; halk otobüsleri ve metro tarzı araçlardır” dedi.

 

“Ulaştırma bakanımızdan söz almıştık”

Şoför esnafının kazanılmış haklarının geri verilmesi için Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’dan Afyonkarahisar belediyesine yapmış olduğu ziyarette söz aldıklarını belirten Başkan Karataş, “Ulaştırma Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu ile Ankara’da ve Afyonkarahisar Belediyemizde 3 defa yüz yüze görüşmelerimizde, Sayın Bakanımız da aynı bizim gibi düşündüğünü,  M T S özel plakaların ayrı kategoride olduğunu ve Şubat ayında torba yasada kanun düzenlemesi yapılacağını, Cumhurbaşkanımızın esnaf şöleni ile bizleri davet edip söz vereceği sözünü Bakanımızdan aldık. Şuanda süresi dolan esnafımız Afyonkarahisar Belediyemizin iyi niyetiyle işine devam edebiliyor” diye konuştu.

 

“Kazanılmış hakkının kafa karışıklığının giderilmesini istiyoruz”

Devletimiz emir verdiğinde her zaman en önde olan Şoför Esnafının hak aramada da en arkada kalmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Karataş,  “Ne yazık ki asrın felaketi 6 Şubat depremi oldu, ülkemize tekrar geçmiş olsun diliyoruz. Ancak; hayat devam ediyor. Devletimiz ve halkımız, esnafımız olarak ayakta kalmak zorundayız. 8 Nisanda Türkiye Büyük Millet Meclisi seçim tatiline girmeden önce, Afyonkarahisar Belediyemizde ki Bakanımızla yaptığımız konuşmaya Şahit olan Milletvekillerimiz başta Sayın Ali Özkaya Bey, Sayın İbrahim Yurdunseven Bey ve diğer Afyonkarahisar Milletvekilimizden 1000’lerce esnafımızın ekmek teknelerindeki tedirginliğin gitmesi adına, Devletimiz emir verdiğinde her zaman en önde olan Şoför Esnafımızın hak aramada da en arkada kalan, yine Şoför Esnafımızın yeniden bi hak değil kazanılmış hakkının kafa karışıklığının giderilmesini istiyoruz” dedi.

 


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Perşembe 20.6 ° / 6.8 °
Cuma 18.7 ° / 7 °
Cumartesi 21.3 ° / 9.1 °