Kent ve İnsan Derneği, Bir Projeye Daha Start Verdi

Kent ve İnsan Derneği, Bir Projeye Daha Start Verdi

Gündem 18.01.2024 12:44:00 0
Kent ve İnsan Derneği, Bir Projeye Daha Start Verdi

 

2018 Yılında “Önce kendimiz değil, önce kentimiz!” mottosuyla yola çıkan Kent ve İnsan Derneği, şehrimizin sorunlarının çözümüne katkı sağlamaya devam ediyor.

 Dernek tarafından hazırlanarak İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne sunulan, 2023 PRODES kapsamında desteklenmeye değer bulunan “Sıfır Atık: Gezegenimizi ve Geleceğimizi Koruyalım” isimli proje, Mcg Marble Çakmak Otel’de düzenlenen açılış toplantısıyla faaliyetlerine başladı. 

12 Ay sürecek olan proje faaliyetlerinin kamuoyuna tanıtıldığı açılış toplantısında bir konuşma yapan Kent ve İnsan Derneği Başkanı Şerife Aksoy Ünal, “Küresel ısınma ve iklim değişikliği gibi meseleler, her geçen gün hayatımızı daha yakından ve daha derinden etkilemeye başladı.

 Günümüzde çevre, herkesin ve her kesimin önemsemesi gereken bir husus olarak, canlı bir gündem maddesi olarak karşımızda duruyor. Sorun, ancak eğitim ve bilinçlendirmeyle çözüme kavuşturulabilir.” Dedi. 

“Pek çok başlıkta geniş bir kesime ulaşmayı hedefliyoruz!”

Konuşmasında proje faaliyetleri hakkında bilgi de veren Ünal, “Pek çok başlıkta, geniş bir kesime ulaşmayı hedefliyoruz. 

Başta öğrenciler, ev hanımları, muhtarlar, esnaf ve sanatkârlar, sanayiciler, çiftçi ve besicileri kapsayan temel bir Sıfır Atık Eğitimi gerçekleştireceğiz. 

Eğitimin, “Sıfır Atık Nedir?”, “Karbon Ayak İzi Nedir?” “Atık ve İklim”, “Atıklar ve Küresel Isınma”, Yerinde Ayırma ve “Düşük Atık Alışveriş” başlıklarını içerecektir.” Şeklinde konuştu. 

Afyonkarahisar ekonomisinin can damarı olan mermercilik sektörünün üretim sırasında atık olarak çevreye bıraktığı mermer tozunun, tarım sektörü başta olmak üzere diğer alanlarda nasıl geri dönüştürüleceğinin de aktarılacağı bir eğitim düzenleneceğini ve bu eğitime, mermerciler, ziraat odaları ve çiftçilerin katılacağını ifade eden Şerife Aksoy Ünal, proje kapsamında, ilgili kamu kurumları, yerel yönetimler, esnaf sanatkârlar odaları, ticaret ve sanayi odaları, organize sanayi bölgelerinin yöneticilerinin katılacağı iki günlük bir çalıştay düzenleneceğini belirtti.

 Ünal, çalıştayın, Afyonkarahisar il merkezinde, ilçelerin de katılımıyla gerçekleştirileceğini, bunun yanı sıra, çocuklara sıfır atık konusunun benimsetilebilmesi için çeşitli eğlencelerin de düşünüldüğünü ifade etti.

Açılış toplantısına, il protokolü üyeleri, Kent ve İnsan Derneği yöneticileri ve üyeleri ile basın mensupları da yoğun bir ilgi gösterdi. 


Anahtar Kelimeler: İnsan Derneği Projeye Start Verdi
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °