Kızılay daima vatandaşların yanında

Afyonkarahisar Kızılay İl Başkanı Mehmet Yakın Gün FM’in konuğu oldu.

Gündem 10.02.2024 10:34:00 0
Kızılay daima vatandaşların yanında

Programda geçtiğimiz yıl 6 Şubatta gerçekleşen depremlerde kaybettiğimiz vatandaşları rahmetle anan Yakın, yaptıkları faaliyetlerle ilgili de bilgiler aktardı.

“6 Şubatta gerçekleşen depremlerin ardından mobil aşevi ile deprem üssü Pazarcık’a ulaşarak 84 gün boyunca depremzede vatandaşlarımızın beslenme ihtiyaçları hizmetinde bulunduk” diyen Yakın, “Bu süreçte yine gönüllülerimiz ile Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay illerindeki depremzede vatandaşlarımızın hizmetinde görev aldık. Bunun yanında deprem sonrası ilimize gelen 20 bine yakın depremzedenin giyim ve gıda ihtiyaçlarını Afyonlu hayırsever vatandaşlarımızın da yardımlarıyla Kızılay Afyon İl Merkezimiz ve ilçe temsilciliklerimiz aracılığı ile karşıladık. Deprem dönemi yaraların sarılması ve iyileştirme çalışmalarının yanında Afyonlu ihtiyaç sahipleri için de şubemiz imkanları ve hayırsever vatandaşlarımız ile birlikte büyük bir çaba göstererek ortalama bin haneye giyim, gıda ve nakit yardımlar olmak üzere farklı aralıklarla yardımlarda bulunarak Afyonlu ihtiyaç sahiplerinin de bu süreçte ihtiyaçlarını karşılamaya gayret gösterdik” diye konuştu.

“85 adet engelli aracı verildi”

Engelli vatandaşlarımız için de yardım faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydeden Yakın, “Afyonkarahisar İl Genel Meclisimiz ile ortaklaşa başlattığımız kampanya ile 85 adet akülü tekerlekli engelli aracını ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırarak bir nebze de olsa hayatlarını kolaylaştırmaya çalıştık. Yakında bir dağıtım daha yapacağız” dedi.

“Afyon’da aylık ortalama 2 bin ünite kan bağışı yapılıyor”

Kan bağışı konusunda da bilgiler aktaran Yakın, “Kan hizmetleri noktasında da oldukça önemli görevleri ifa eden kurumumuz bağışçılarımız sayesinde Afyonkarahisar ve ilçelerinde kan bağışı hizmetini sürdürmektedir.

 Aylık ortalama 2 bin ünite kan bağışı Afyonkarahisar’da toplanarak kana ihtiyacı olan vatandaşlarımıza aktarılmaktadır. Kış aylarında havaların soğuması ve hastalıkların artmasına bağlı olarak kan bağışları dalgalanmalar göstermektedir. Bu noktada hepimiz için hayati önem taşıyan kan bağışı duyurularının tüm vatandaşlarımız tarafından dikkate alınmasını önemle rica ediyoruz” dedi.

Yakın programın son bölümünde yaklaşan Ramazan ayı için yaptıkları planlamalardan da söz etti. Ayrıca geçtiğimiz yıl temeli atılan cezaevinde annelerinin yanında kalan çocuklar için yapılan anaokulunun bitirildiğini, yakında açılışının yapılacağını söyledi.


Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °