KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ZEYBEK’İ ZİYARET ETTİ

KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ZEYBEK’İ ZİYARET ETTİ

Gündem 25.10.2023 15:12:00 0
KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ZEYBEK’İ ZİYARET ETTİ

 

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Afyonkarahisar’a gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i ziyaret etti. 

Tatar Başkan Mehmet Zeybek tarafından törenle karşılandı.

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı Belediyemizde misafir etti.

 Başkan Mehmet Zeybek’in ev sahipliğinde yapılan ziyarete; Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Milletvekillerimiz İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan, Mehmet Taytak,  AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Başkan Yardımcılarımız Süleyman Karakuş, Benol Kaplan ve Barış Dal eşlik etti.

“AFYONKARAHİSAR KADİM BİR ŞEHİR”

Afyonkarahisar’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Afyonkarahisar bizler için çok önemli, Atatürk’ün Büyük Taarruz emrini verdiği kadim bir şehirdir. Dolayısıyla Afyonkarahisar, geçen Ağustos ayında 101. Yılını kutladığımız Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kocatepe ile anılmaktadır. Bu önemli merkezde bulunmak, Atatürk’ümüzü ve onun silah arkadaşlarını anmak, aynı zamanda 1974 Kıbrıs Gazileri ile buluşmak özellikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yılının tam da arifesinde burada olmak bizim için başka bir anlam taşımaktadır. Türkiye ile bizim aramızda kadim ve kutsal bağlar asırlardır devam etmektedir. Bize gösteriler yakın ilgi alakadan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

“FİLİSTİN’DE YAŞANANLAR HEPİMİZİN ACISI”

Filistin’de yaşanan olaylardan duyduğu üzüntüyü de dile getiren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar; “Filistin’de yaşananlar hepimizin acısı. Türkiye’de olduğu gibi bizlerde KKTC olarak üç gün yas ilan ettik.

 Bu acıyı birlikte yaşıyoruz. İnsanlık adına, masum halk ve çocuklar adına inşallah en erken zamanda yaşananların son bulmasını temenni ediyorum.” dedi,

“DEPREMİN UNUTMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL”

Ülkemizde yaşanan deprem felaketine de değinen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çoğu milletin başaramayacağı 11 ili kapsayan bir felaketin çözümü için üstün gayret gösteriliyor.

 Bu çalışmalar ışığında geleceğe umutla bakabilmenin ortamı yaratılmış oldu. Bu acıyı hiçbir zaman unutmamız mümkün değil” diye konuştu.

Başkan Mehmet Zeybek ise Cumhurbaşkanı Tatar’a Afyonkarahisar’ın tarihi, ekonomisi, kültürel değerleri ve turizm potansiyeli hakkında bilgi verdi. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkanımız, Cumhurbaşkanı Tatar’a günün anısına hediye takdim ederken ziyaret, aile fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

 


Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °