MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE KAMPÜSÜ KURACAĞIZ

SAĞLIKLI NESİLLERİN TEMİNATI OLACAĞIZ

Siyaset 11.03.2024 16:05:00 0
MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE KAMPÜSÜ KURACAĞIZ

 

Saadet Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Beytullah Karataş, ‘’Madde Bağımlılığı ile Mücadele Kampüsü’’ kuracaklarını açıkladı.

Yerel seçimlere sayılı günler kala bir yandan ziyaretleri sürdürürken öbür yandan da projelerini de açıklamaya devam eden Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Beytullah Karataş, bağımlılık ile ilgili en kapsamlı mücadeleyi vereceklerini söyledi.

Çağımızın en büyük tehditlerinden biri olan madde bağımlılığın malesef şehrimizde de sürekli artış gösterdiğini dile getiren Karataş; ‘’Hem birey hem de toplum üzerinde büyük yıkımlara yol açan bağımlılık maalesef sosyal bir sorun olmaya devam ediyor. Tüm paydaşların ve sivil kuruluşların mücadele ve gayretlerine rağmen bu tehdit, maalesef sağlıklı nesillerin yetişmesini engelleyen ciddi bir tehdit oluşturuyor’’ dedi.

SAĞLIKLI NESİLLERİN TEMİNATI OLACAĞIZ

Madde Bağımlılığının, bütün dünyada bir halk sağlığı sorunu olarak kabul edildiğini dile getiren Karataş şöyle konuştu: 

Sanırım, tıbbın hiçbir dalında sadece bireysel olarak kişinin kendisini değil, toplumun her basamağını etkileyen, biyolojik, psikolojik ve sosyal açıdan her alanı kuşatan ve tahribata yol açan, kronik bir başka hastalık yoktur. 

Tüm yaşanan kayıplara rağmen kişinin kullandığı maddeyi bırakamaması, bıraktığı takdirde, ciddi biyolojik ve psikolojik sorunlar yaşaması, madde kullanmaya karşı kontrol edilemeyen aşırı istek duyması ile seyreden kronik bir beyin hastalığı olan bu bağımlılıklarla şehrimiz için en etkin mücadeleyi vereceğimizin sözünü veriyoruz.

 Bizler göreve geldiğimizde gerçekleştireceğimiz projeler içerisinde olan, ‘’Madde Bağımlılığı ile Mücadele Kampüsü’’ bu mücadelenin en büyük göstergesi olacak. İnşa edeceğimiz bu kampüs içerisinde oluşturacağımız tarım terapi, doğa terapisi, psikoterapi gibi yöntemlerle bağımlı vatandaşlarımızı tekrar hayata ve ailelerine kazandıracak, sağlıklı nesillerin teminatı olacağız.

ŞEHRİMİZE VE İNSANIMIZA DEĞER VERECEĞİZ

Bağımlılıkla mücadelede rehabilitasyon, kişinin yaşadığı hastalıktan dolayı ortaya çıkan kayıpların telafi edilmesi ve topluma sağlıklı bir birey olarak geri dönebilmesi için önemli bir süreçtir. Bizler de şehrimize ve insanımıza değer veren bir anlayıştan yola çıkarak bağımlılık konusunda belediye olarak önemli bir eksikliği gidermiş olacağız. Kuracağımız bu kampüste; rehabilitasyon merkezi, rehabilitasyon hizmetleri anlamında psikoeğitim, grup terapileri, bireysel terapiler, iş uğraş terapileri, eğitime geri dönüş, aile terapileri, meslek edinme gibi kapsamlı tedavi basamaklarını kapsayan; kişinin hayatındaki tüm önemli alanları içine alan tedavi modelleri benimsenecektir.


Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °