MERSİS, Ticaret Bakanlığı'nın yenilikçi modüllerle güçlendirilerek ticari işlemlerde hız ve güven sağladı.

MERSİS, Ticaret Bakanlığı'nın yenilikçi modüllerle güçlendirilerek ticari işlemlerde hız ve güven sağladı.

Ekonomi 15.01.2024 10:45:00 0
MERSİS, Ticaret Bakanlığı

Mersis'e yeni modüller eklenerek ticari işlemlerin daha hızlı, güvenli ve kolay bir şekilde gerçekleştirilmesi sağlanmıştır. Bu güncellemelerle birlikte Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) dijital dönüşümde önemli bir role sahip olmuştur. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda MERSİS'in kapsamı genişletilmiş ve paydaş kurumlarla işbirliği içinde birçok yenilik hayata geçirilmiştir. 

Bunlar arasında Bakanlık Temsilcisi Modülü, E-Belge Uygulaması, E-İlan Uygulaması, Mevzuat Modülü, Ticaret Sicili Müdürlükleri Randevu Modülü, Yetki Kabul Modülü, Yönetim Kurulu Kararı Modülü ve Genel Kurul Kararı Modülü gibi hizmetler bulunmaktadır. Ayrıca, 29 Aralık 2023 tarihinde MERSİS Mobil Uygulama da devreye alınmıştır.

 Bu uygulama sayesinde vatandaşlar işlemlerini kolaylıkla yapabileceklerdir.

 Mobil uygulama üzerinden şirket kuruluş başvuruları, ticari işletme bilgileri sorgulama, ortaklık veya yetkililik durumu kontrol etme gibi işlemler yapılabilecektir.

 Ayrıca, vatandaşlar kimlik bilgileri kullanılarak kendilerine ait olmayan şirketlere ortak veya yetkili olarak eklenip eklenmediğini kontrol edebilecek ve yetki kabul işlemleri elektronik ortamda kolaylıkla gerçekleştirilebilecektir.

Bu yenilikler ve çalışmalar sayesinde MERSİS uluslararası alanda da takdir toplamıştır. MERSİS, dünya genelinde 61 üye ülkenin ticaret sicili işlemlerinden sorumlu kamu otoritelerinden oluşan İşletme Sicilleri Forumu - CRF (Corporate Register Forum) tarafından CRF 2023 İnovasyon Mükemmellik Ödülü'ne layık görülmüştür.

Ticaret Bakanlığı olarak ticari işlemlerin dijitalleştirilmesi ve vatandaşlara daha iyi bir hizmet sunulması amacıyla çalışmalara devam edilecektir. Bu sayede iç ticaretin güvenli ve hızlı bir şekilde düzenlenmesi ve vatandaşlara nitelikli hizmetler sunulması hedeflenmektedir. Kamuoyuna duyurulur. 

#TicaretBakanlığı #Mersis #Dijitalleşme #Ticariİşlemler #İnovasyon #Teknoloji #HızlıTicaret #GüvenliTicaret


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °