MHP yönetimindeki Afyon Belediyesi’nin Ankara’dan alamayacağı bir şey olamaz

MHP yönetimindeki Afyon Belediyesi’nin Ankara’dan alamayacağı bir şey olamaz

Siyaset 23.02.2024 15:29:00 0
MHP yönetimindeki Afyon Belediyesi’nin Ankara’dan alamayacağı bir şey olamaz

MHP yönetimindeki Afyon Belediyesi’nin Ankara’dan alamayacağı bir şey olamaz

 

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, Cumhur İttifakının en büyük paydaşlarından bir tanesi MHP olduğunun altını çizdi. Küçükkurt, “MHP yönetimindeki bir Afyonkarahisar Belediyesinin Ankara’dan isteyip de alamayacağı bir şey söz konusu olamaz.

 Sayın Cumhurbaşkanımız üzerine basa basa dedi ki, ‘Cumhur İttifakı olmazsa hizmet olmaz.’ dedi

. Bu nedenle Cumhur İttifakına dikkat çekmek istiyoruz.

 Afyonkarahisar’ın menfaatine olan her çalışma Ankara'dan da gereken yankıyı bulacak ve Cumhur İttifakı ruhuyla Afyonkarahisar’da başarıya ulaşacaktır. Ankara'da Milletvekilimiz Sayın Mehmet Taytak, gibi bir büyük bir dayanağımız ve güvencemiz var” dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, partisinin Seçim Koordinasyon Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda; MHP İl Başkan Vekili Recep Yaman, MHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Danaoğlu, KAÇEP İl Temscilsici İl Başkan Yardımcısı Av. Nesrin Çelikbilek, MHP Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Üye Adayları ve partililer hazır bulundu. 

İHTİSAS OSB’DE TARIMSAL ÜRÜN DEĞERİNDE SATILACAK

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, 31 Mart’a kadar basın mensuplarıyla birlikte her hafta bir araya gelerek, daha önce açıkladıkları projelerin detaylarını kamuoyuyla paylaşmayı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacaklarını söyledi. Küçükkurt, “Bu hafta sizlerle yapacağımız basın toplantımızda üç projemizin detaylarını kamuoyuyla paylaşacağız. Bunlardan ilki Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ikincisi Kent Konakları ve üçüncüsü Ev Hanımları üretiyor. Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile amacımız nedir?

 Afyonkarahisar, hem ürün çeşitliliği, hem rekolte olarak ciddi bir tarımsal üretime sahip olmasına rağmen, maalesef bu üretim yeterince değerlendirilememektedir. Tarımsal üretimimizin endüstri ürününe dönüşebilmesi için Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi oluşturacağız. 

Amacımız Afyonkarahisar’ımızın çevresinde üretilen hububatı, patatesi, pancarı, sebzeyi, kuracağımız bu sanayi bölgesinde hammadde olarak kullanmak ve endüstri ürününe dönüştürmektir. Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile şehir olarak neler kazanacağız? 

Ürettiği ürün çiftçimizin elinde kalmayacak ve değerine satılacak. Kooperatifleşme artacak. Aracıların, komisyoncuların çiftçimizi esir alması engellenecek. Yerli yatırımcılarımız desteklenecek. Hammadde ulaşım maliyeti çok düşük olacağı için üreticimizin rekabet gücü artacak. Şehri tanıtıcı, şehrin tarihi ve doğasını çağrıştıran markalar oluşturulacak. Üretim aşamasında ciddi bir istihdam yaratılacak.

 Tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesinde ihtiyaç duyulacak nitelikli elemanın yetiştirilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalışacağız.” dedi.

ORTADAN KALDIRILMIŞ YOKSULLUĞU AMAÇLIYORUZ

Kent Konakları Projesinin detaylarını açıklayan MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Küçükkurt, “Afyonkarahisar’ımızın tüm semtlerinde Kent Konakları adını verdiğimiz yapılar kuracağız. Geniş bir bahçe içerisinde bir kompleks olarak planladığımız kent konaklarında;

 Emekli Lokali, kreş, kafe-lokanta, eğitim salonları, hobi atölyeleri, spor alanları bulunacaktır. Kent Konakları’nı semtin sosyal yaşam alanı ve can damarı olarak planlıyoruz. 

İnsanlarımız burada meslek edinebilecek, eğlenecek, zaman geçirecek, çocuklarımızın bakım ihtiyacı karşılanacak. İsteyen kadınlarımız burada alacakları eğitimle hem evlerinde üretebilir hale gelecek, hem de tarıma dayalı ihtisas organize sanayiinin ihtiyaç duyacağı nitelikli çalışanlar olabilecekler. 

 ‘Kadınlar Üretiyor’ adını verdiğimiz projemizle kadınlarımızın evde ya da fabrikada çalışarak en az asgari ücret düzeyinde bir gelir elde etmesini hedefliyoruz. 

Üretim ‘Dik baş, tok karın, mutlu yarın!’ parolasıyla hazırladığımız tarıma dayalı ihtisas organize sanayi projesi ve Kadınlar Üretiyor projesiyle üretim üssü haline gelmiş bir Afyonkarahisar planlıyoruz. Açıkça beyan ediyorum ki hedefimiz: ‘Yardım edilen yoksullar değil, ortadan kaldırılmış yoksulluktur.” diye konuştu.

İKİ PROJEYİ SIFIRDAN PROJE GİBİ SUNUYORLAR

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, sözlerine şöyle devam etti: 

“Rakiplerimizin proje olarak sunduğu, yıllardır üzerinde çalışılan, ciddi bir kısmı özel sektöre ait, merkezi hükümetin uhdesinde, planlama safahatı tamamlanmış iki çalışmanın 100. Yıl OSB Projesinin ve Sağlık Endüstri Bölgesinin sıfırdan yapılacak iki proje gibi sunulmasını doğru bulmuyorum.

 Sayın Cumhurbaşkanının kente özel ödenek ayıracağına dair yapılan propaganda, içinde yaşadığımız bilgi ve iletişim çağında vasat bir tevatürden öte gitmeyecektir. Afyonkarahisar, kabuğunu kıracaksa, bölgenin parlayan yıldızı, üretim ve istihdam üssü, huzur ve refah şehri olacaksa; bunu kasaba vizyonlu, kurnaz taşra siyasetçileriyle başaramayacağımız ortadadır.

 Unutulmasın ki ‘Bizi aldatan bizden değildir.’

 Diğer adaylar tarafından açıklanan projelerin bir çoğunun bizim daha önce hazırladığımız ve sizlerle paylaştığımız projelerin sadece başlığı değiştirilerek kamuoyuna lanse edilmesini dahi şehrimize hizmet olarak görüyoruz.” şeklinde konuştu.

MANTIKLI DEĞİŞİM GERÇEKLEŞMELİ

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Küçükkurt, şunları söyledi: 

“Fakat devam eden ve belirli bir seviyeye getirilmiş projelerin hemşehrilerimize yeni ve kendilerine özgü bir projeymişgibi anlatılması tek kelimeyle ahlak dışıdır. Tepkimiz Emek Tacirliğinedir Yoksa 100. YIL OSB ve Sağlık Endüstri Bölgesi projelerinin hayata geçirilmesini takip ediyor ve destekliyoruz. Şehrin girişlerine tak yapmak gibi bir projede var. Onu da TAG şeklinde yanlış yazmışlar. Aancak ve ancak yandaş müteahhite kaynak aktarma projesi olur.

 Afyon’a ne taraftan gelirseniz gelin, sizi karşılayacak, size ‘Hoş geldiniz’ diyecek tak, görkemli yüksekliği ve 4 bin yıllık surlarıyla Afyon Kalesi’dir.

 Bu şehir uzun yıllardır bu vizyonsuzlukla yönetiliyor. Buradaki sıkıntının en açık göstergesi belediyemizin 20 yıldır aynı parti tarafından yönetilmesine rağmen sürekli değiştirilen belediye başkan adaylarıdır. Artık emanet ehil ellere devredilmeli ve mantıklı değişim gerçekleşmelidir.” 

KİMSENİN NAFAKASINA ENGEL OLMA DERDİNDE DEĞİLİZ

Toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, 31 Mart’ta göreve seçilmesi halinde MHP olarak belediye çalışanları içerisinde kimsenin nafakasına engel olma derdinde olmayacaklarının altını çizdi. Küçükkurt, “1 Nisan günü Afyonkarahisar Belediyesi’nde MHP yönetime geçtiğinde iş ahlakını gözeten, bulunduğu görevin hakkını veren hiçbir arkadaşımızın bir sıkıntı yaşaması söz konusu değildir. 

Afyonkarahisar Belediye çatısı altında faaliyet gösteren tüm çalışanlarımızı ziyaret etmeye çalıştık. Ulaşabildiklerimizin yanı sıra büyük bir oranda mesaisi nedeniyle arazide olanların haricindekilerle hepsiyle selamlaştık, tokalaştık, dertleştik, konuştuk. 

Teşkilatımızla birlikte ziyaretleri tamamladık. Bu ziyaretler sırasında da tüm Belediye çalışanlarına, bunun güvencesini verdik. 

Ne bizler ne de MHP kimsenin ekmeğiyle oynama derdinde değiliz. Kimsenin ailesinin nafakasına engel olma derdinde değiliz. 

1 Nisan günü Afyonkarahisar Belediyesi MHP’nin yönetimine geçtiğinde iş ahlakını gözeten, bulunduğu görevin hakkını veren hiçbir arkadaşımızın bir sıkıntı yaşaması söz konusu değildir. 

Hepsi bulundukları noktada görevlerine devam edeceklerdir.

 Bizlerin belediyedeki arkadaşlarımızla ne şahsi husumeti ne kin gütmesi parti olarak da şahıs olarak da söz konusu değildir. O nedenle arkadaşlarımızın hepsi müsterih olsunlar. Ancak Afyonkarahisar Belediyesi’nde ki çalışan arkadaşlarımızın bir huzursuzluk içerisinde olduklarını tüm kamuoyu biliyor. 

Malumdur birçok olay yaşandı. Bunların kamuoyuna yansıyanları ve yansımayanları var.

 Ama tüm bunların hepsi hem belediye personelinin hem MHP teşkilatlarının bilgisi dâhilindedir. 

Bunlarla ilgili bizim en büyük vaadimiz, arkadaşlarımıza söyleyeceğimiz şey, Afyonkarahisar Belediyesinde huzurlu bir çalışma ortamı, adil bir yönetim liyakat esasına dayanan bir çalışma prensibi hâkim olacaktır.

 Bununla ilgili tüm gerekçelerimizi, güvencelerimizi arkadaşlarımıza sunduk. Yazılı olarak da bu beyanlarımızı tüm arkadaşlarımıza, belediye çalışanı arkadaşlarımıza posta yoluyla işin ciddiyetini daha iyi ortaya koyabilmek amacıyla ulaştırıyoruz.

 Afyonkarahisar Belediye çatısı altında çalışan tüm personelimizin hem maddi imkânları hem de sosyal imkanları gerektiği şekilde korunacak ve yükseltilecektir.

 Bunun detaylarını biz belediye çalışanı arkadaşlarımızın hepsine izah ettik, izah etmeye devam ediyoruz. Asgari ücretin üzerinde yüzde 75 oranında bir zam ve yılda 3 ikramiye, 2 dini bayramımızda bir ve birde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız olmak üzere ikramiye uygulamasını arkadaşlarımıza beyan ettik. Bununla ilgili son derece olumlu geri dönüşler alıyoruz.” dedi.

HER PLATFORMDA BULUŞMAYA HAZIRIZ, SİYASET HİZMET YARIŞIDIR AİLE FERTLERİNE BEL ALTI VURMA YARIŞI DEĞİLDİR

Belediye Başkan adaylarının bir televizyon programında bir araya gelmesi konusundaki düşüncesi sorulan MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Küçükkurt, şöyle konuştu: “Başkan adaylarını televizyon programında biraraya gelmeleriyle ilgili konuyu birkaç vesileyle dile getirmiştik. 

Biz Afyonkarahisar’ın sorunlarıyla ilgili her türlü platformda her türlü ortamda daha önceden bulunduğumuz gibi bugün de bundan sonrasında da bulunmaya her zaman hazırız

. Hem partimizin görüşlerini hem kendimizin görüşlerini şehrimize dair çözüm önerilerini ortaya koymak için hangi platforma davet edilirsek oraya katılmaya hazırız. Diğer partilerin Belediye Başkan adaylarıyla karşılaşma ve görüşmemize dair bir soru soruldu.

 Burcu hanımla, Hüseyin bey ve Alper beyle değişik ortamlarda karşılaştık.

Son derece medeni bir şekilde selamlaştık, tokalaştık, birbirimize hal hatır sorduk. Seçim sürecinin hayırlısıyla sonuçlanması dileklerimizi birbirimize ilettik. Bu noktada hiçbir problem yok. Bu bir siyasi mücadele, demokratik bir yarıştır. Şehrimize hizmet yarışıdır. 

Bunun da böyle olması gerektiğine inanıyoruz. Afyonkarahisar'da siyasetin aile fertlerine bel altı vuruşlarla olmasının son derece yanlış olduğuna inanıyoruz. Afyonkarahisar'da siyaset, özellikle yerel siyaset, belediye yönetimine yönelik siyaset hizmet yarışı projelerini ortaya konulması, bunlarla ilgili fikir tartışmaları şeklinde olması gerekir. Hem partimizin hem de bizlerin bu noktadaki görüşü bu şekildedir.”

SAYIN GENEL BAŞKANIMIZIN AFYON’A GELMESİ KONUSU HENÜZ NETLEŞMEDİ

AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Afyonkarahisar mitingi sırasında seçim çalışması yürüttüklerini belirten Küçükkurt, “Sayın Cumhurbaşkanımızın mitingi sırasında seçim çalışmalarımızı yürütüyorduk. 

Ben mitingi birebir izleyemediğim için miting hakkında ve katılım oranı ile ilgili bir yorum yapmam yanlış olur. 

Türk Dünyasının Bilge Lideri MHP Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin Afyonkarahisar’a gelmesiyle ilgili hem Milletvekilimiz Mehmet Taytak ve beyefendi ve İl Başkanımız Ahmet Kahveci beyefendi davetlerini ilettiler. Biz de sabırsızlıkla Sayın Genel Başkanımızın Afyonkarahisar’a gelmelerini arzu ediyor, bekliyoruz. Ama henüz netleşmiş bir durum yoktur.

TÜM PROJELERİ KAMU MENFAATİ DOĞRULTUSUNDA DETAYLI İNCELEYİP KARAR VERECEĞİZ

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı görevine seçilmesi halinde çok tartışılan Teleferik Projesine devam edip etmeyeceği sorulan MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, soruyu şöyle yanıtladı: 

“Bu soru bize daha önce de sorulduğunda aynı yanıtı vermiştik. Şimdi yine aynı şeyi söylemekte bir behis görmüyoruz. Afyonkarahisar Belediyesi, MHP’nin yönetimine geçtiğinde Teleferik Projesi başta olmak üzere kamuoyunda tartışma konusu olmuş, projeler detayıyla incelenecek. Şu an için takdir edersiniz ki detaylara ulaşma imkânınız çok fazla yoktur. Bizde kamuoyu gibi yüzeysel bilgilere sahibiz. 

Eğer burada kamu menfaatini zarara uğratan bir durum söz konusuysa, bu projelerin içerisinde ne bizim ne de MHP’nin bulunması söz konusu olamaz. Ama kamu menfaatini zarara uğratmayan şehrin faydasına olan çalışmalar söz konusuysa ki burada yapılmış bir ihale, ödenmiş paralar var.

 Çalışmada belli bir seviyeye gelmiş. O zaman bunu tamamına erdirmek gerekir.

 Önceliğimiz kamu menfaati detaylarına incelemek olacak. Eğer kamu menfaatine aykırı bir durum söz konusu değilse, projenin tamamlanması için biz elimizden geleni yapacağız.” 

BİZİM EN BÜYÜK DAYANAĞIMIZ CUMHUR İTTİFAKI VE SAYIN TAYTAK’TIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Afyonkarahisar mitinginde Cumhur İttifakı olmaması halinde yerel yönetimlerin hizmet edemeyeceği yönündeki ifadesi hatırlatılan MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Küçükkurt, şöyle konuştu: “Cumhur İttifakının en büyük paydaşlarından bir tanesi MHP’dir. MHP yönetimindeki bir Afyonkarahisar Belediyesinin Ankara’dan isteyip de alamayacağı bir şey söz konusu olmaz. Ankara'da Milletvekilimiz Sayın Mehmet Taytak, gibi bir büyük bir dayanağımız ve güvencemiz var. Sayın Taytak, bugüne kadar Afyonkarahisar’ın menfaatine yaptığı tüm girişimlerden fazlasıyla sonuç almış bir isimdir. Bizim en büyük dayanağımız belirttiğimiz gibi Cumhur İttifakı veya Sayın Mehmet Taytak’tır. 

Burada Sayın Cumhurbaşkanımızın ya da diğer siyasilerin, bu söylemenin yanlış yorumlanmasını istemiyoruz. 

Sayın Cumhurbaşkanımız üzerine basa basa dedi ki, ‘Cumhur İttifakı olmazsa hizmet olmaz.’ dedi.

 Bu nedenle Cumhur İttifakına dikkat çekmek istiyoruz. Afyonkarahisar’ın menfaatine olan her çalışma Ankara'dan da gereken yankıyı bulacak ve Cumhur İttifakı ruhuyla Afyonkarahisar’da başarıya ulaşacaktır.”

VATANDAŞ BELEDİYE İLE İLETİŞİM KANALLARININ KAPATILMAMASINI İSTİYOR

Sümer Mahallesine doğalgaz şebeke hattı döşenmesi ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, şunları söyledi: 

“Sümer Mahallemize doğal gazla ilgili planlamaların yapıldığını biliyoruz. Bir bu biz bu planlamaların hayata geçmesi için belediye imkânlarını seferber edeceğiz.” Seçmen ziyaretleri sırasında kendisine gelen en önemli talep ve beklentiyi açıklayan Küçükkurt, sözlerini şöyle tamamladı: “İnsanlarımızın en büyük talebi, ‘Kardeşim sadece seçim döneminde gelmeyin. Bizleri unutmayın. Belediye ile vatandaş arasındaki iletişim kanallarını kapatmayın.’ oluyor. 

Bu talebi şaşırarak ve üzülerek izliyoruz. 

Afyonkarahisar halkı en çok bundan şikâyetçi. Siyasilere şehrin yöneticilerine ulaşamamaktan dertlerini, sıkıntılarını, anlatamamaktan, anlatsalar dahi karşılık bulamamaktan şikâyetçiler. 

Bu vesile ile partimizin teşkilatındaki arkadaşlarımıza da gece gündüz demeden koşturdukları için teşekkür ediyorum. Kendileri şehrin tüm caddelerine sokaklarındalar. Bize vatandaşlarımızın ilettikleri en büyük eksiklik en büyük sıkıntı budur. Bizlerde bu noktada ulaşılabilir iletişime açık bir yönetim sergileyeceğimizi ifade ettik.” 

 


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °