Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu ve beraberindekiler, Afyonkarahisar'da Vali Yiğitbaşı'yla buluştu

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu ve beraberindekiler, Afyonkarahisar'da Vali Yiğitbaşı'yla buluştu

Gündem 7.02.2024 21:25:34 0
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu ve beraberindekiler, Afyonkarahisar
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz ve beraberindekiler, Afyonkarahisar'da Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'na nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaret kapsamında Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu ve beraberindekiler, Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ile buluştu. Görüşme esnasında Afyonkarahisar'ın eğitim sistemi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişi yapıldı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar'daki programları kapsamında müdürler, öğretmenler ve eğitim camiası ile bir araya geldiklerini belirtti. Yeni düzenlemeler ve eğitim politikalarını eğitimcilerle paylaştıklarını ifade eden Şamlıoğlu, ardından Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ile görüş alışverişinde bulunduklarını dile getirdi. Şamlıoğlu, Vali Yiğitbaşı'nın etkili çalışmaları ile son dönemde Afyonkarahisar'da yaşanan güçlü değişimlerin nedeni olduğunu vurguladı.

Afyonkarahisar'ın mesleki eğitimde iyi bir noktada olduğunu belirten Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu, yeni politikalarla bu durumu daha da ileri seviyelere taşımayı hedeflediklerini söyledi. Şamlıoğlu, Sayın Vali'nin destekleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gayretleri ile Afyonkarahisar'da mesleki eğitimi sektöre entegre ve etkili hale getireceklerini belirtti. Ayrıca Şamlıoğlu, mesleki eğitimdeki büyüme ve nitelikli iş gücünün artışından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu, önümüzdeki süreçte uygulanacak yeni modeller hakkında da bilgi verdi. Organize sanayi bölgelerinde açılacak okullara önem verdiklerini ve bu modelin yaygınlaşması için çalışmaların sürdüğünü belirten Şamlıoğlu, OSB'lerdeki okulların teşviklerle destekleneceğini söyledi. Ayrıca bağımsız mesleki ve teknik liselerin açılmasını da desteklediklerini dile getirdi. Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu, sektör içi ve sektöre entegre okul modelleri ile işletmelerde okul açmayı ve nitelikli istihdamı desteklemeyi hedeflediklerini vurguladı.

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ise bölgedeki iş dünyasının talepleri doğrultusunda yeni çalışmaların yapılacağını belirtti. Nitelikli personel ihtiyacının en önemli gündem maddesi olduğunu dile getiren Vali Yiğitbaşı, Afyonkarahisar'ın mesleki eğitimde öncü bir konumda olduğunu söyledi. Vali Yiğitbaşı, Bakanlık politikalarını sanayicilere aktarmanın önemine değindi ve yakın zamanda yeni müjdeleri paylaşacaklarını belirtti.

Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °