Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Tarihî Sarıkamış Harekâtı'nın şehitlerini duygusal bir mesajla anarak millî birlik ve kahramanlık ruhunu vurguladı.

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Tarihî Sarıkamış Harekâtı'nın şehitlerini duygusal bir mesajla anarak millî birlik ve kahramanlık ruhunu vurguladı.

Gündem 7.01.2024 11:23:53 0
Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Tarihî Sarıkamış Harekâtı
Tarihî Sarıkamış Harekâtı'nın şehitleri, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler'in duygusal mesajıyla anıldı.

Bakan Güler, 109 yıl önce vatan için en soğuk kış koşullarında canlarını ortaya koyan kahraman askerlerimizi rahmetle andı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Sarıkamış Harekâtı'nın Türk askerinin karşısına çıkabilecek her türlü zorluğa ve imkânsızlığa karşı koyma azim ve kararlılığının bir abidesi olduğu vurgulandı.

Bakan Güler, yayımladığı mesajında bu anlamlı günün, vatan aşkı ve millî birlik ruhunun taze tutulmasının yanı sıra askerî strateji ve taktik açısından da dersler içerdiğini belirtti. Türk askerinin, geçmişten bugüne örnek aldığı ataları gibi aynı kararlılıkla ülkenin güvenliğini sağlamaya ve millî çıkarlarını korumasına devam edeceğini vurguladı.

Bakan, mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tarihimiz boyunca bu topraklara hizmet etmiş devlet büyüklerini ve komutanları saygıyla andığını ifade etti. Ayrıca gazilerimize ve şehit ile gazi yakınlarına minnet ve şükranlarını sundu.

Yaşar Güler, Sarıkamış şehitlerini ve tüm şehitleri rahmetle anarken, kahraman gazilerimizin ve onların ailelerinin fedakârlıklarını unutmadığını da dile getirdi. Türk milletinin vicdanında ve hafızasında yer alan şehitlerimizin aziz hatıralarının yaşatılacağının altını çizdi.

#MilliSavunmaBakanlığı ve #YaşarGüler etiketleriyle paylaşılan bu anma mesajı, milletimizin kahramanlık tarihini ve millî değerlerini ölümsüzleştiren anma günlerinden biri olarak kayıtlara geçti.

Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °