MS Hastaları Derneği Başkanı Sude Karakoç Filistin etrafında, ortak bir gayede kenetlenmeye davet ediyoruz.” dedi.

MS Hastaları Derneği Başkanı Sude Karakoç Filistin etrafında, ortak bir gayede kenetlenmeye davet ediyoruz.” dedi.

Gündem 15.12.2023 16:45:00 0
MS Hastaları Derneği Başkanı Sude Karakoç  Filistin etrafında, ortak bir gayede kenetlenmeye davet ediyoruz.” dedi.

MS Hastaları Derneği Başkanı Sude Karakoç yaptığı açıklamada, “Tüm genç arkadaşlarımızla birlikte vicdan sahibi herkesi Filistin etrafında, ortak bir gayede kenetlenmeye davet ediyoruz.” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından bugün öğleden sonra 81 ilde eş zamanlı olarak engellilerin katılımıyla birlikte Gazze’de yapılan soykırımı protesto edildi. Afyonkarahisar merkezde de Zafer Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı.
“ENGEL TANIMAYANLARLA BİRLİKTE SAY STOP DİYORUZ”
MS Hastaları Derneği Başkanı Sude Karakoç, yaptığı açıklamada; Mazlumun yanında ve zalimin karşısında durmayı insani bir zorunluluk addeden, sorumluluk bilincinin gerekliliği olarak her fırsatta hakkı ve hakikati haykıran, Gazze’den günlerdir yükselen acı feryatlara, akan onca masum kana, dökülen göz yaşlarına seyirci kalmamakta kararlı bir duruş sergileyen; AK Parti Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları Başkanlığı olarak engel tanımayanlarla birlikte bir kez daha #SayStop demek üzere toplandıklarını söyledi. Karakoç, “7 Ekim’den bu yana 20 bin insanı canice katleden, saldırılardan yaralı bir şekilde kurtulanların çoğunun da hayatına ampute bir şekilde devam etmesine sebep olan İsrail, ayrımcılık, yurtsuzlaştırma, katliam ve işgale son verme niyetinde olmadığını ve insanlık için hem bölgesel hem de küresel bir tehdit olduğunu ispatlamıştır. Filistin’de 1948 yılından bu yana devam eden çatışmaların,

 7 Ekim’den itibaren küresel vicdanı yaralayan bir soykırıma dönüştüğüne şahit oluyoruz.

 Buna karşılık, her karış toprağının yoğun bombardımana tabi tutulduğu, en temel insan haklarının dahi hiçe sayıldığı, hastanelerin bombaların hedefi olduğu, insanlık onurunun ayaklar altına alındığı, küresel güçlerin görmezden geldiği ve sırt çevirdiği Filistin’de, direniş yerelden çıkıp, dalga dalga büyüyerek evrensel bir hal aldı.” dedi.
“İNSANLIK KÜRESEL KÖTÜLÜK KARŞISINDA AYAĞA KALKTI”
“Saldırıların ilk saatlerinden itibaren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından tüm dünyaya yapılan, haksızlığın, hukuksuzluğun, işlenen savaş suçlarının karşısında durma çağrısı yapıldı.” diyen Karakoç, “En nihayetinde tüm insanlığın küresel kötülük karşısında ayağa kalktığı, her ırktan insanın ve özellikle gençlerin hiçbir siyasi amaç taşımadan soykırıma dur dediği güçlü bir direnişe dönüştü.

 AK Gençlik olarak bu soykırıma ‘#SayStop’ demek ve bir farkındalık oluşturmak için AK Parti Gençlik Kolları mensubu onbinlerce gençle birlikte tüm il ve ilçelerimizde eş zamanlı olarak protestolarımızı gerçekleştirmeye devam ediyoruz ve desteklerin çığ gibi büyüdüğü Gazze halkının haklılığının tüm dünya tarafından kabul edileceği, gaddar İsrail’in tek başına kalıp bu vahşice katliama son vereceği güne kadar ‘Daha Adil Bir Dünya Mümkün’ diye haykırmaya devam edeceğimizi bildiriyoruz.” diye konuştu.
“İNSANLIĞIN OLDUĞU YERDE ENGEL YOKTUR”
Karakoç, sözlerini şöyle tamamladı: “Buradan olduğu gibi 81 ilimizin tamamında eş zamanlı olarak; “İşgalcinin psikolojik bariyerini tamamen yıkmak için Gazze’deki soykırıma dur de. Zalimin sermayesini tüketmek için Gazze’deki soykırıma dur de. 

Direnişin çığ gibi büyümeye devam etmesi için Gazze’deki soykırıma dur de. İnsanlığın geleceği için Gazze’deki soykırıma dur de. Ve insanlığın olduğu yerde engel yoktur.
Diyerek haykırıyoruz ve #SayStop demeye devam ediyoruz. Altını çizerek tekrar ifade ediyoruz; Türkiye’nin ötesinde, bölgenin en büyük gençlik hareketi olan AK Gençlik olarak, hem kültürü hem de uluslararası değerlere olan bağlılığın bir sonucu olarak, 

Gazze’de yapılan insan hakları ihlallerinin, eli kan kokan bebek katillerinin ve onların tüm destekçilerinin dimdik karşısısında ve küresel güçlerin uyguladığı bütün engelleri aşmaya çalışan Filistinlilerin yanındayız.

 Ve tüm genç arkadaşlarımızla birlikte vicdan sahibi herkesi Filistin etrafında, ortak bir gayede kenetlenmeye davet ediyoruz.”


Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °