MUHTAR YALÇINKAYA, “MAHALLE HALKIM ADINA SİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

8 DERSLİK ANAOKULUNUN İNŞAATI BAŞLADI

Egitim 20.07.2023 13:00:00 0
MUHTAR YALÇINKAYA, “MAHALLE HALKIM ADINA SİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur, Gazi Mahallesi Muhtarı Mehmet Yalçınkaya, Kocatepe Mahallesi Muhtarı Serkan Keser ve Nazmi Saatçi Mahallesi Muhtarı Şura Köylü ile bir araya gelerek Harbiş bölgesinin talep ve isteklerini dinledi.

TAYTAK ÇOCUKLARLA SOHBET ETTİ
Milletvekili Taytak ve Muhtarlar, Harbiş bilgi evini de ziyaret ederek, burada eğitim gören çocukları ve öğretmenleri ziyaret etti. Ziyaret sırasında çocuklara çeşitli ikramlarda bulunan Milletvekili Taytak, onlarla yakından ilgilendi. Çocuklar, vekilin kendilerine gösterdiği ilgi ve alakadan oldukça memnun kaldı. Çocukların geleceği için eğitimin önemine vurgu yapan Taytak, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitimine verdiğimiz destek, toplumumuzun gelişimine büyük katkı sağlayacaktır. Harbiş Bilgi Evi'nde eğitim gören tüm çocuklarımıza başarılar diliyorum” dedi.

8 DERSLİK ANAOKULUNUN İNŞAATI BAŞLADI
Geçtiğimiz yıllarda Harbiş bölgesi muhtarları, bu bölgeye anaokulu yapılması konusunda Milletvekili Taytak’tan destek istemişlerdi. Milletvekili Taytak’ın girişimleri neticesinde 8 derslik anaokulunun inşaat çalışmaları Mayıs ayı itibarıyla başladı. Taytak ve Muhtarlar anaokulu inşaatını yerinde incelediler.

MUHTAR YALÇINKAYA, “MAHALLE HALKIM ADINA SİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Anaokulunun bu bölgeye kazandırılması ile ilgili süreci anlatan Gazi Mahallesi Muhtarı Mehmet Yalçınkaya, vermiş olduğu desteklerinden dolayı mahalle halkı adına Milletvekili Taytak’a teşekkür etti. Muhtar Yalçınkaya, “Sayın Vekilimiz 1970'li yıllardan itibaren polis lojmanları olarak hizmet verirken, depremlerde gördüğü hasar nedeniyle 18 yıl önce yıkılan ve o günden beri mezbelelik halde bulunan, mülkiyeti Milli Emlak'a ait bu arazinin ‘Sekiz derslikli anaokulu’ yapılması için 16.06.2020 tarihinde talepte bulunmuştum.

 Milli Eğitim Müdürlüğü talebimi yerinde görerek gereken prosedürü başlatmış, ancak arsanın devri ile ilgili pürüzler çıkınca bürokratik olarak sonuç alınamamış ve arsanın devri gerçekleşmemişti. Bunun üzerine Milletvekilimiz Sayın Mehmet Taytak Bey’den yardım istemiş, kendisinin devreye girmesiyle arsa problemi çok kısa sürede çözülmüş, yatırım ve ihale süreci başlatılmıştı. 

Geldiğimiz noktada sekiz derslikli anaokulumuzun ihalesi, il özel idaresi tarafından 28.03.2023 tarihinde yapılmış, yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak 01.05.2023 tarihinde inşaatımız başlamıştır. Yine sizin destekleriniz ile bu bölgemize 24 derslik Anadolu Lisemizi kazandırdık. İnşallah yakın bir zamanda da okulumuzun inşaatına başlanılacak. Bu emeklerinizden ve desteklerinizden dolayı mahalle halkım adına size çok teşekkür ediyorum” dedi.

MUHTARLAR, “60 BİN NÜFUSLU HARBİŞ BÖLGESİNİN EKSİKLİĞİNİ GİDERDİNİZ”
Yaklaşık 60 bin nüfuslu Harbiş bölgesine yapılması planlanan 24 derslik Anadolu Lisesinin bölgeye kazandırılması emeği olan Milletvekili Taytak’a teşekkür eden Nazmi Saatçi Mahallesi Muhtarı Şura Köylü ve Kocatepe Mahallesi Muhtarı Serkan Keser, ”24 derslik Anadolu Lisesinin bu bölgeye kazandırılması ile ilgili 4 mahalle muhtarı olarak Milletvekilimiz Sayın Mehmet Taytak’tan destek istedik. Ve bu konuyla ilgili Ankara’da yapmış olduğu girişimler sonucunda 24 derslik Anadolu lisemizin inşaat yakın bir zamanda başlayacaktır. Desteklerinizden dolayı yine teşekkür ediyoruz” dediler.
MUHTAR UYGUR, “MAHALLEMİZE HAYIRLI OLSUN”
Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur ise, “Muhtarlarımız okullarımızın kazandırılması ile ilgili çalışmalar başlattılar. Sayın vekilimizde takip ederek çözüme ulaştırmıştır. Bundan dolayı mahallemiz adına sayın vekilimize ve muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TAYTAK, “OKULLARIMIZ HARBİŞ BÖLGEMİZE HAYIRLI OLSUN”
Muhtarlar ve vatandaşlar kadar heyecanlı olduğunu söyleyen Milletvekili Taytak, “İnşallah okulumuz yapılıp zil çaldığında hep birlikte bunun mutluluğunu yaşayacağız” dedi. Taytak, “O gün partimize ziyarete geldiğinizde siz bana okul talebinizi ilettiğinizde en az sizler kadar heyecanlandım. Allah’ım bu güzel hizmeti bana nasip et. Demek ki bende görülmüş bunun karşılığı ki bizde mahcup etmedik. İnşallah okulumuz yapılıp zil çaldığında hep birlikte bunun mutluluğunu yaşayacağız. Sekiz derslikli anaokulumuzun inşaatı devam etmedir. İnşallah bu eğitim öğretime yetişecek. 24 derslik Anadolu lisemizin inşaatı ise yakın bir zamanda başlayacaktır. Harbiş bölgemize hayırlı olsun” dedi.

TAYTAK, SGK ÇALIŞANLARINI ZİYARET ETTİ
Taytak, Afyonkarahisar SGK İl Müdür Yardımcıları Özcan Bilgici, Melike Eroğlu, Sağlık Merkez Müdürü Çağrı Karalar, Merkez Müdür Yardımcısı Süleyman Çelikbaş ve EYT sürecinde gece gündüz demeden başarılı bir şekilde çalışan SGK çalışanlarını ziyaret etti.


Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °