Muhtarlarımıza, maaşları kesilmeden yıllık 30 gün izin hakkı tanınacak.

Muhtarlarımıza, maaşları kesilmeden yıllık 30 gün izin hakkı tanınacak.

Siyaset 2.02.2023 10:20:00 0
Muhtarlarımıza, maaşları kesilmeden yıllık 30 gün izin hakkı tanınacak.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Dr. M. Kemal Demirkırkan, demokrasinin olmazsa olmazı muhtarlarla bir araya geldi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Dr. Mehmet Kemal Demirkırkan, beraberindeki heyetle birlikte Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur ve mahalle muhtarlarını ziyaret etti.

HEM DEVLETİMİZİ HEM DE HALKIMIZI TEMSİL EDİYORUZ

Çok sayıda mahalle muhtarının yer aldığı ziyarette konuşan Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur, nazik ziyareti nedeniyle Dr. Kemal Demirkırkan ve beraberindeki heyete teşekkür etti. Başkan Uygur, “Demokrasinin temel taşı olan muhtarlar hür iradeyle seçilen, mahallenin ağabeyi, ablası, annesi, babasıdır. Muhtarlarımız vatandaşlarımıza şu görüşten, bu görüşten demeksizin, ayrım yapmaksızın hizmet etmektedirler. Bizler sürekli olarak vatandaşlarımızla temas halindeyiz. 

Onların bize aktardıkları talepleri kısa sürede ilgili mercilere ileterek vatandaşlarımızla kamu kurumları arasında köprü vazifesi görmekteyiz. Bizler hem devletimizi hem de halkımızı temsil etmekteyiz. Ben şahsım ve tüm muhtarlarımız adına bizlere her zaman destek veren ve her ihtiyacımızda yanımızda olan başta il yöneticilerimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum." dedi.

MUHTARLIKLAR DEMOKRATİK KURUMLAR HALİNE GETİRİLECEK

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Dr. Kemal Demirkırkan, Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur ve mahalle muhtarlarına nazik ev sahiplikleri için teşekkür etti. Dernek Başkanı Uygur’a muhtarların çalışmaları hakkında verdiği bilgiler nedeniyle de teşekkür eden Demirkırkan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin muhtarlara yönelik projelerini detaylarıyla anlattı.

 CHP iktidarında muhtarlıkların demokratik kurumlar haline getirileceğini ifade eden Dr. Demirkırkan, “Muhtarlıklar; İhtiyar Meclisi ve İhtiyar Heyetleri, Köy Meclisi ve Mahalle Meclisi olarak düzenlenecek. Köy muhtarlıklarına, İl Özel İdarelerine ayrılan payın yüzde 1,5’unun aktarılmasını sağlanacak. Mahalle muhtarlıklarına da belediye sınırlarında toplanan emlak vergisinin yüzde 1’ini ayırıyoruz. 

Muhtarlarımıza, belediye ve İl Genel Meclisleri’nde, kendi alanlarını ilgilendiren toplantılara katılma, söz ve oy hakkına sahip olma yetkisi verilecek. Muhtarlık seçimlerine adaylık usulü getirilecek, fotoğraflı birleşik oy pusulası kullanımına geçilecek. 14.750 olan ek gösterge rakamını, 22.000’e çıkarıyoruz. 2.000 seçmen nüfusunu aşan muhtarlıklara büro personeli atanmasını öneriyoruz. Türkiye Muhtarlar Birliği’nin kurulmasının önü açılacak. 

Muhtarlarımıza, maaşları kesilmeden yıllık 30 gün izin hakkı tanınacak.

Yine kadın muhtarlarımıza, toplam 16 hafta analık izni verilecek. Muhtarların şehir içi ulaşımdan ücretsiz faydalanması sağlanacak. Ülkemizi daha güzel noktalara götürme adına muhtarlarımızla birlikte çok daha güzel projelere imza atacağız.” diye konuştu.

Ziyaret sonunda CHP Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Dr. Kemal Demirkırkan, Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur’a, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çerçeveli fotoğrafını hediye etti.


Perşembe 20.6 ° / 6.8 °
Cuma 18.7 ° / 7 °
Cumartesi 21.3 ° / 9.1 °