MÜSABAKALARDA KULÜPLER TEK SUÇLU OLARAK HAKEMLERİ GÖRÜYOR!

MÜSABAKALARDA KULÜPLER TEK SUÇLU OLARAK HAKEMLERİ GÖRÜYOR!

Spor 5.02.2024 13:12:00 0
MÜSABAKALARDA KULÜPLER TEK SUÇLU OLARAK HAKEMLERİ GÖRÜYOR!


Son dönemlerde hakemlerin acımasızca eleştirilere ve şiddet olaylarına maruz kalmaları nedeniyle Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığı’ndan bir açıklama geldi. Kulüplerin kendi yaptıkları hataları kapatmak için hakemler üzerinden yaygara kopardığı ifade edilen açıklamada; “MHK ilimiz hakemlerimize sürekli en üst liglerde görev veriyor.

 Ancak Afyonkarahisar’da mağlup olan takımlar nedense yenilginin kılıfını hakemlere bağlayıp kavga gürültü ve tartışma ortamı çıkarıyorlar. Hakemlerle uğraşmak yerine futbolumuzu oynayalım.” denildi.
Son dönemlerde Türk futbolunda hakemlere yönelik acımasızca eleştiriler ve şiddet olayları dozunu artırdı. Hakemlik camiasına gönül verenlerin çok yıpratılması ve hak etmedikleri eleştiriler alması nedeniyle Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığı’ndan bir açıklama geldi.
Yapılan açıklamada; “Çoğu zaman yenilen takım kendi hatalarını kapatmak için hakemler üzerinden yaygara koparıyorlar ve gereksiz tartışma ortamı oluşturuyorlar” denildi.
KENDİ HATALARI ÜZERİNDEN YAYGARA KOPARIYORLAR
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:  “Afyonkarahisar’da Süper Amatör Küme, 1.Amatör Küme Play-Off, U-16 Ligi ve U-14 Play-off müsabakaları devam ediyor. Futbol müsabaka talimatı, futbol disiplin talimatı ve en önemlisi Amatör Kümede Uygulanacak esasları okumadan duyumlarla, takımları yöneten hocalar, yöneticiler ve oyuncular yenilginin tek sorumlusu hakemmiş gibi davranarak yaygara kopartmaya çalışıyorlar.”
EĞİTİM VERELİM DEDİK, KİMSE KATILMADI
Türkiye Futbol Federasyonu Talimatları, ayrıca Amatör Kümeden uygulanacak esaslar ve değişen oyun kurallarıyla ilgili tüm Kulüplere eğitim vermek istediklerini ancak kimsenin bu eğitime katılmadığını beyan eden Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığınca; ilimiz eğitimcisi tarafından, “Kulüplerimize eğitim vermek istediğimizi taban birliklerine bildirdik. Buna rağmen İlimiz Spor Kulüpleri katılmadı” denildi.
YENİLEN TAKIM KILIFI HAKEME BAĞLIYOR
“Kulüplerin oyun kurallarını bilmeden sürekli hakem kararlarını eleştirerek kendi istedikleri kararların kendi lehlerine verilmediğinde gerginliğe sebebiyet veriyorlar” denilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
“Gerek takımın başında çıkan antrenörler gerekse yöneticilerin teknik alanda nasıl hareket edecekleri kurallarda açık. Buna rağmen istenmeyen davranışlarda bulunup oyun içinde sürekli gerginliğe sebebiyet verebiliyorlar. 

Biz hakemler her hafta 2 antrenman ve haftalık, aylık TFF eğitimlerini hakemlerimize sürekli olarak veriyoruz. TFF Merkez Hakem Kurulu ilimiz hakemlerine en üst liglerde görev veriyor. Bu hakemlerimiz başarılı olmasa MHK bu hakemlerimize üst liglerde görev verir mi? Ancak buna rağmen yenilen takım kılıfı hakemlere bağlayıp kavga gürültü tartışma ortamı çıkarıyor.”


AMACIMIZ AFYON FUTBOLUNA KATKI SAĞLAMAK
“Afyonkarahisar futboluna katkı sağlamak için tüm hakem arkadaşlarımız sürekli çalışıyorlar.” Denilen açıklamada, 
“İlimizde faaliyet gösteren futbol kulüplerine son değişen talimatlarla cezaların çok ağırlaştırıldığını söylüyoruz. 6222 sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun kapsamında aykırı davrananlar için cezalar ağırlaştırıldı. 

Biz hakem camiası olarak hiçbir kulübümüzün, teknik kadronun ve futbolcunun ceza almasını istemiyoruz. 

Ancak sahada da saygı görmek istiyoruz. 

Amacımız Afyonkarahisar ve Türk futboluna en iyi hizmeti vererek katkı sağlamak. 

Futbolu seyir zevki olan bir spor oyunundan çıkartarak kavga ve gürültü ile çirkinleştirmeyelim. Müsabakalarda barış ve kardeşlik ortamında buluşalım. 

Takımları yöneten yöneticiler, antrenörler ve futbolcular futbolun seyir zevkini artırmak için uğraş vermeli. TFF talimatlarına uyalım. Hakemlerle uğraşmak yerine futbolumuzu oynayalım.” Denildi.
Buna rağmen istenmeyen olaylar yaşandığında da üyelerimize karşı yapılan gerek sosyal medyada gerekse sahalarda futbol adına hoş olmayan davranışlarda bulunanlarının cezalandırılması için üyelerimizin hukuki anlamda her zaman yanında olacağız.
Kamu Oyuna Duyurulur.


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °