ÖĞRETMENLERİMİZİN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ EK İŞ YAPMAK ZORUNDA KALIYOR!

ÖĞRETMENLERİMİZİN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ EK İŞ YAPMAK ZORUNDA KALIYOR!

Gündem 23.11.2023 15:19:00 0
ÖĞRETMENLERİMİZİN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ EK İŞ YAPMAK ZORUNDA KALIYOR!

Öğretmenlerimiz sorunlarıyla baş başa bırakıldı

 

CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, öğretmenlerin kutsal bir mesleği icra ettiklerini söyleyerek, "Ancak günümüzde ne yazık ki Atamızın öğretmene verdiği değerden eser kalmamıştır. Öğretmenlerimiz sorunlarıyla baş başa bırakıldı" dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, öğretmenlerin sorunlarına bir kez daha dikkat çekti.

ÖĞRETMENLERİMİZİN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ EK İŞ YAPMAK ZORUNDA KALIYOR!

Öğretmenleri sadece 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde değil, her gün hatırladıklarının altını çizen CHP Grup Başkanvekili Köksal, "Günümüzde ne yazık ki Atamızın öğretmene verdiği değerden eser kalmamıştır. Öğretmenlerimiz, eğitimin kuşkusuz en önemli unsurlarıdır.

 AKP iktidarında öğretmenler kadrolu-ücretli-sözleşmeli diye ayrılarak eşit iş yapanların emekleri gasp edilmiştir. 

Öğretmenlerimizin büyük bölümü ekonomik sıkıntı içinde ek iş yapmak zorunda kalıyor. Öğretmenlerimiz, AKP iktidarında mobbinge uğrayan haksızlıklara maruz kalan, bir konuma getirilmiştir.

 Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre her yıl öğrenci sayısı artarken ataması yapılan öğretmen sayısı da azalmaktadır. MEB öğretmen açığını atama yapmak yerine ücretli istihdam modeliyle kapatmaya çalışmakta ücretli öğretmenlik için de işletme, ilahiyat, mobilya vb. bölüm mezunlarını dahi görevlendirebilmektedir. Öğretmenlik formasyonu olmayan birçok kişi bugüne dek ek ders ücreti karşılığında branş öğretmeni olarak görevlendirilmiştir. 

Yüz binlerce öğretmenimiz atama beklerken bakanlıkça kapıların bu şekilde kapatılması son derece üzücüdür." diye konuştu.

24 KASIM'DA ÖĞRETMENLERİMİZE İKRAMİYE VERİLMESİ İÇİN KANUN TEKLİFİ VERMİŞTİM AMA..!

Köksal, geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2024 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e öğretmenlerin yoksulluk ve açlık sınırındaki maaşlar ile çalışmak zorunda bırakıldığını aktararak Cumhuriyetimizin 100. Yılı itibari ile her yıl “24 Kasım Öğretmenler Günü”nde öğretmenlere bir maaş tutarı kadar ikramiye verilmesine ilişkin kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunduğunu hatırlatarak

, "Ülkemizin gelecek nesillerini yetiştiren öğretmenlerimiz ne yazık ki son yıllarda mesleği itibarsızlaştıran adımlar sebebi ile hem ekonomik olarak zorluğa itilmiş hem de çözüm bekleyen sorunları ile baş başa bırakılmıştır. 

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Öğretmenler; yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır” sözlerinden de anlaşılacağı üzere ülkemizin geleceğinin inşasında öğretmenlerimize yüklenen sorumluluk oldukça büyüktür. Ancak bu büyük sorumluluğu yüklenen öğretmenlerimiz yalnızlaştırılmıştır.” şeklinde konuştu. 

25 YILLIK ÖĞRETMEN 24 BİN 154 TL MAAŞ ALIYOR

Atanamayan 1 milyonu aşkın öğretmen olduğunu, 85 bin öğretmenin ise açlık sınırının altında ücretli olarak çalıştığını dile getiren Köksal, "MEB’in bütçesinin yüzde 81’i personele ayrılmış olarak gözüküyor. Öğretmen ise hak ettiği maaşı alamıyor. 25 yıllık bir öğretmenin 24 bin 154 TL maaş aldığı, bir milyonu aşkın öğretmenin atama beklediği, ücretli öğretmenlerin açlık sınırının altında maaşlar ile çalıştırıldığı ülkemizde, ekonomik bir refahtan bahsedilemez. 

Kürsü başından sürekli halka iletilen ekonomimizin çok iyi olduğuna yönelik söylemleri ne yazık ki öğretmenlerimizin adeta yoksulluğa ve açlığa mahkum edildiği maaşlar da ortaya koymaktadır." dedi.

Köksal mesajının devamında, ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle andığını söyleyerek, "Öğretmenlerimizin ekonomik sıkıntılarının sona erdiği atama bekleyen öğretmenlerimizin öğrencilerine kavuştuğu, öğretmenlerin baskı ve mobbinge maruz kalmadığı, liyakatın esas alındığı günlerde 24 Kasımı kutlamayı dilerim." ifadelerini kullandı.


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °