Ordu Depremzedelere 300 Tır Yardım Yaptı.

Ordu Depremzedelere 300 Tır Yardım Yaptı.

Gündem 3.05.2023 12:48:03 0
Ordu Depremzedelere 300 Tır Yardım Yaptı.
6 Şubat 2003 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler, yerel vatandaşlarımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Bu sebeple, Ordu'dan yapılan yardımlar devam etmektedir. Bugüne kadar toplamda 291 yardım tırı Kahramanmaraş'a gönderilmiştir. Bugün ise konteynırlar ve gıda malzemelerinden oluşan 9 tır daha depremzede vatandaşlarımıza ulaştırılmıştır. Bu şekilde toplamda 300 tır dolusu yardım malzemesi deprem bölgesine ulaştırılmıştır.

Ordu Valiliği'nin koordinasyonu ile toplanan konteynırlar ve gıda malzemelerinden oluşan 9 yardım tırı, Vali Tuncay Sonel'in de katılımıyla deprem bölgesine gönderilmiştir. Vali Tuncay Sonel, AFAD İl Müdürü Osman Işık ve Sosyal Yardımlaşma İl Müdürü Levent Özsoy ile birlikte konuşmasına başlayarak, 6 Şubat'ta yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için dualar etmiştir. Ayrıca yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diledi.

Vali Sonel, "Depremin ilk anından itibaren, Sayın Cumhurbakanımızın önderliğinde, devletimiz ve milletimiz el ele çalışmalarına başlamıştır. Bizler de deprem bölgesine Ordu olarak hemen müdahale ettik ve çalışmalarımızı sürdürdük" şeklinde konuşarak çalışmalarından bahsetmiştir. Ayrıca, milletimizin her bir ferdine ayrı ayrı teşekkür ettiğini belirterek, depremzede vatandaşlarımıza büyük desteğini esirgemeyen Ordulu vatandaşlarımıza özel olarak teşekkür etmiştir.

Vali Sonel, "Ordu'da, 19 ilçemizdeki vatandaşlarımızın deprem bölgesine özellikle Adıyaman'a büyük katkıları oldu. Bugün de, 9 tır yardım malzemesi çıkartarak yardım çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu sayede, Ordu'dan bugüne kadar 300 tır dolusu yardım malzemesi gönderilmiş oluyor. Çalışmalarımıza katkı sunan tüm çalışma arkadaşlarıma, Ordulu vatandaşlarımıza ve tüm milletimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuşmuştur.

Anahtar Kelimeler: ordu depremzedelere 300 tır yardım yaptı.
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °