Oy Birliği Platformu, yapay zekayı kullanarak seçmen ve müşahit eğitimleri veriyor.

Oy Birliği Platformu, yapay zekayı kullanarak seçmen ve müşahit eğitimleri veriyor.

Gündem 11.05.2023 01:56:08 0
Oy Birliği Platformu, yapay zekayı kullanarak seçmen ve müşahit eğitimleri veriyor.
Oy Birliği Platformu, seçmen iradesinin sandığa tam ve eksiksiz yansıması için çalışmalarını sürdürüyor. Afyonkarahisar İlim Yayma Cemiyeti'nde düzenlenen eğitime, Oy Birliği Platformu Bölge Sorunlusu Avukat Abdulvahap Duman ve birçok gönüllü katıldı. Motivasyon kaynaklarından biri olarak 2019 yerel seçimlerinde geçersiz sayılan yaklaşık 2 milyon oy gösterildi. Bu durumda kurulan platform, seçim sürecindeki oyların takip edilmesi ve sayılmasını gözlemleyen bir sivil toplum örgütüdür.

Oy Birliği Platformu Bölge Sorunlusu Avukat Abdulvahap Duman, son üç seçimde yaklaşık 4.3 milyon oyun geçersiz sayıldığına dikkat çekti. 2023 seçimleri için yenilikçi bir yaklaşım ortaya koyan platform, yapay zekayı çalışmalarına dahil ederek seçim tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. Yapay zeka asistanı tarafından hazırlanan eğitim videoları ile seçmenlerin daha bilinçli bir şekilde sandığa gitmesi ve geçersiz oy sayısının azaltılması hedefleniyor.

Oy Birliği Platformu Afyonkarahisar Gönüllüsü Mustafa Arslan, yapay zeka ile farkındalık çalışmaları yapıldığını ve seçmenin doğru oy kullanmasını hedeflediklerini belirtti. Detaylı bir şekilde seçmenin nasıl oy kullanılacağına dair bilgilendirme yapılarak, seçmenin sandığa gitmesi ve kullandığı oyun geçerli olması için çalışmalar yapıldı. Seçmenlerin doğru oy kullanmasına katkıda bulunacak olan çalışmalar arasında Metaverse'de oy kullanma simülasyonları yapılması da yer almaktadır.

Oy Birliği Platformu, iletişim ve sandık kurulu eğitimleri düzenleyerek, gönüllüleri sandıklara yönlendiriyor. 14 Mayıs'ta seçim sürecini takip edecek olan gönüllüler, vatandaşların bu süreçte gönüllü olmasını istiyor ve buna katılmak isteyenlerin oybir.org adresinden ulaşabileceğini belirtiyorlar. Bağımsız ve tarafsız bir şekilde çalışan platform, demokrasiye olan güveni arttırmayı hedeflerken, seçmen iradesinin sandığa eksiksiz ve tam olarak yansımasını amaçlamaktadır.

Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °