Oyuncularım hayalime ortak oldu"

Oyuncularım hayalime ortak oldu"

Spor 2.05.2023 16:01:00 0
Oyuncularım hayalime ortak oldu

 

Hes İlaç Afyonspor'un, Isparta 32 Spor'u 1-0 mağlup ettiği maçtan sonra açıklama yapan Teknik Direktör Koray Palaz, "Bir maçla kral olmadık. Bir maçla buradan gitmek için de sözleşmeye imza alamadık. Ama bir hayalim var. Oyuncularımın bu hayalime ortak olmasını hep diledim. Bugün o hayalim ortak oldular." dedi

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Hes İlaç Afyonspor, evinde konuk ettiği Isparta 32 Spor'u 1-0 ile mağlup etmişti. Maçın ardından basın mensuplarına açıklamaya yapan Afyonspor Teknik Direktörü Koray Palaz, "Biz son 5 müsabakada özellikle Bayburtspor müsabakasında göz önünde bulundurursak, enteresan goller yedik. Bu süreçlerin maalesef adını koymak kolay olmuyor. Sebebi kadro derinliğimiz ve oyuncu eksikliğimizdir. Isparta maçına hazırlanmak şehir için, Afyonspor için nasıl bir önem arz ettiğini zaten biliyorduk. Isparta’daki müsabaka da taraftarımız bizi orada yalnız bırakmadı. Taraftarımız en çok Isparta’da desteklediler. O yüzden maçın psikolojik olarak kolay geçmeyeceğini biliyordum. Alınan son 4 mağlubiyet futbolcu grubu için çok kolay bir şey değildi. İster istemez onların da bir takım kaygıları oluyor.

 Şimdi böyle bir psikolojik süreçten çıkıp da, galip gelmek oyuncular için kolay bir şey değil. 

Biz sabaha kadar rakip analizlerimizi hafta sonuna kadar gecenin 3’üne, 4’üne kadar mesai harcadık.

 Oyuncularımızı psikolojik olarak hazırlamak çok önemliydi. Aksi takdirde bütün sezon vermiş oldukları efor, emek belki de bir 90 dakika sonunda çöpe gidecekti. Bu tarafı çok daha da yıpratıcı olurdu. Bu maç sonunda alınan güzel bir galibiyet bize ve oyuncularımıza özgüven kazandırıyor." dedi.  
"19 YAŞINDAKİ ÖZBAY VE ERKASAP'I İLK 11’DE OYNATIYORUZ"
Altyapıdan Afyonkarahisarlı sporcuları  a takıma kazandırdıklarını söyleyen Palaz, "Kadroya baktığınız zaman bu sezon bizimle birlikte olan Melih Şencan, Ege Özkayımoğlu ve Uygar Mert Zeybek gibi oyuncularımızı sakatlıklarından dolayı kullanamadık. Karşılaşmada hamle sayını çok minimum seviyeye indiriyor. Bir de bununla birlikte profesyonel futbol hayatlarında çok büyük geçmişe sahip olmayan ama belki de çok büyük geleceğe sahip olan oyuncularımız var. Sahada Afyonlu olan takımın altyapısından çıkan genç oyuncularımız var.

 19 yaşında Muhammed Mustafa Özbay ve 19 yaşındaki Mustafa Erkasap gibi oyuncularımızı ilk 11’de oynatıyoruz. Bu da takdir edersiniz ki kolay bir şey değil, genç oyuncu için. Rakibe pozisyon vermeden mücadelemizi ettik." ifadelerine yer verdi. 
"LİGDE FİZİK KAPASİTE OLARAK İLK 3’E GİREBİLECEK BİR TAKIMIZ"
Afyonspor'un fizik kapasitesi olarak ligde ilk 3'e girebileceğini söyleyen Palaz, "Totalde oyunu domine eden taraf biziz. Direkten dönen topumuz var.

 Çok net pozisyonlara girdik.

 Açıkçası böyle bir reaksiyonu bekliyordum. Çünkü mental olarak onun hazırlığını iyi yaptık.

 Fiziksel olarak da iyi hazırlandığımız düşünüyorum ki takdir edersiniz ki biz bu ligin bence fizik kapasite olarak ilk 3’e girebilecek bir takımız. Fizik kapasitesi olarak oyunsal formatımızın gelişmesi gerektiğini hep söyledik. 

Bunu geliştirdiğimiz muhteşem müsabakalar oynadık.

 Derin bir nefes aldık diyebilirim.

 Allah'ın izniyle o hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. 

Bir maçla kral olmadık

. Bir maçla buradan gitmek için de sözleşmeye imza alamadık.

 Ama bir hayalim var.

 Oyuncularımın bu hayalime ortak olmasını hep diledim. Bugün o hayalim ortak oldular." ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler: Oyuncularım hayalime ortak "
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °