Özgür Dönmez'in Keçe Sergisi AKÜ'de Açıldı

Özgür Dönmez'in Keçe Sergisi AKÜ'de Açıldı

Kültür-Sanat 7.02.2024 14:44:05 0
Özgür Dönmez
Keçe Sanatçısı Özgür Dönmez'in "Zümrüdü Anka'nın Yolculuğu" isimli kişisel sergisi, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) ev sahipliğinde açıldı. AKÜ M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen açılışa GSF Dekan Vekili Prof. Dr. Selçuk Akçay, Dekan Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Sena Coşkun, Dr. Öğretim Üyesi F. Nuri Kara, Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Ülkü Küçükkurt, AKÜ GSF Danışma Kurulu Üyesi Gülenay Yalçınkaya, İş İnsanı İbrahim Alimoğlu'nun yanı sıra, öğretim elemanları, öğrenciler ve çok sayıda Afyonkarahisarlı sanatsever katıldı.

Sanatçı Özgür Dönmez'in yünün su ve sabunla elde keçeleştirildiği geleneksel teknik olan ıslak keçe yöntemi ile ürettiği 38 adet yapıtının yer aldığı kişisel sergisi, 16 Şubat tarihine kadar sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

Özgür Dönmez, 1965 yılında Sivas'ta doğdu. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu olan sanatçı, Tarım Bakanlığı'na bağlı çeşitli araştırma kuruluşlarında çalıştı. Kansas State Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamlayan Dönmez, Meksika'da (CIMMYT) eğitim aldı. Sanatçı, keçe sanatçısı Oğuz Koç'tan eğitim aldı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı ünvanına sahiptir. Ankara'daki atölyesinde sanatsal çalışmalarına devam etmektedir.

#sanat #sergi #keçesanatı #sanatçı #ÖzgürDönmez #AfyonKocatepeÜniversitesi #GSF

Anahtar Kelimeler: Özgür Dönmez' Sergisi ' Açıldı
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °