Paşacık Köyü taşınıyor

Köy sakinlerinden Milletvekili Taytak’a teşekkür

Gündem 12.01.2024 11:54:00 0
Paşacık Köyü taşınıyor

 

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Paşacık Köyünün AFAD kapsamına alınarak uygun bir yere taşınması ile ilgili AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan ve Müdür yardımcıları ile birlikte Paşacık Köyü Muhtarı Osman Pamuk ve köy sakinleri ile bir araya gelerek fikirlerini aldı. 

Paşacık köyü sakinleri köylerinin uygun bir yere taşınmasını isteyerek, mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda elinden gelen desteği veren Milletvekili Taytak’a teşekkür ettiler.

 

MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’a, MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, MHP İl Sekreteri Beytullah Bostancı, il yönetimi, MHP Şuhut İlçe Başkanı Ali Durmaz ve ilçe yönetimi, MHP Şuhut İGM Üyesi Ali Altan, Şuhut ilçesine bağlı köy muhtarları eşlik etti.  Köy sakinleri 

 

KAHVECİ, “KÖYÜMÜZ İÇİN HAYIRLI OLSUN”

MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, “Şuhut İlçesine bağlı Paşacık köyünde yaşayan vatandaşlarımızın talepleri ile ilgili yoğun bir çalışma yaptık. Bunun sonucunda da önemli aşama kaydettik ve AFAD’tan raporu aldık. Sayın vekilim ve sayın müdürüm Paşacık köyünün mağduriyetinin giderilmesi için önemli bir çalışmayı sonuca ulaştırdılar. Allah sizden razı olsun. Sayın Müdürüm ve Sayın Vekilime sizlerin adına çok teşekkür ediyorum. Bu konuyu şimdi sayın müdürüm teknik açıdan, sayın vekilim de siyasi açıdan açıklama yapacak. Ve hep birlikte bir çözüm bulunacağız. İnşallah bu çözüm önce tabii ki sizin köyünüze, yaşam tarzınıza ve ailelerinizin zarar görmeden aynı bölgede huzurla ve mutlu yaşayacağınız bir ortam sağlamak adına yapılıyor. Köyümüz için hayırlı olsun” dedi.

 

MÜDÜR BULDAN, KÖY SAKİNLERİNE 2 SEÇENEK SUNDU

AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan, “Afet öncesi, sırası ve sonrasıyla ilgili planlamalar çerçevesinde ilimiz 2000 yılında pilot il olarak, afet risklerini azaltacak bir afet risk azaltma planı yapmıştık. Bunun içerisine de ilimizdeki kaya düşme riski olan yerlerin tespiti olsun. Heyelan kaynak alanları olsun. 

Bunlarla ilgili de 215 eylem planı hazırlamıştık. Netice itibariyle hem muhtarımızın hem sayın vekilimizin takibi hem de bizim bu şekildeki çalışmalarımızın sonucunda bu alandaki büyük kaya kütlesinin olası bir durumda bir deprem sonucunda ya da kendi kaynağından koparak bu köye zarar verebilme ihtimali yüksek olmasından dolayı bu şekilde tekrar bir çalışma yaptık. Teknik etüt raporları burada yapıldı. 

Teknik incelemeler hem Afet Müdürlüğü'nün personeli hem de Ankara'dan gelen heyetler tarafından yapıldı. Buraya yakın bir yerde yer seçimi yapılacak.

 

 Yer seçiminden sonra buraya TOKİ aracılığıyla konutlar yapılacak. Konutların ödemesi de 20 yıl faizsiz 18 yıl eşit taksitlerle ödemek üzere kredilendirme yapılacak. Yani köy taşınırsa başka yere size konut yapılırsa bu şekilde size imkan sağlanıyor. Yok, yukarıdaki kayalar ıslah olsun diyorsanız kayaların ıslahı ile ilgili hemen sayın vekilimizin desteğiyle de biz de jeolojik etüt raporlarımızda tekrar bu şekilde AFET Başkanı'na söyleyerek hızlı bir şekilde kayaların ıslahı çalışmasına girmiş olacağız. Biz burada bu iki seçenek ile ilgili fikirlerinizi almak için buradayız. 

Köy sakinlerimiz ne istiyorsa o işlemi yapacağız” diye konuştu.

 

TAYTAK, “PAŞACIK KÖYÜNÜN TAŞINMASI KONUNDA KARAR ÇIKMIŞTIR. BENDE HAYIRLI OLSUN DİYORUM”

Milletvekili Taytak, “Uzun süredir ilimizde bu tür kangren olmuş ya da çözülememiş problemleri var. Milliyetçi Hareket Partisi ilçe başkanlarımız, il başkanlığımız bunları zaman zaman tespit ediyorlar. Ziyaretlerimize geliyorlar. Bu olay da böyle gerçekleşti. 

Dönemin Şuhut İlçe Başkanımız Abdullah Zeybek ve ilçe yönetimindeki arkadaşlarımız Şuhut ilçemizin muhtarlarını topladılar. Muhtarlarımızda burada sağ olsun gelmişler. Birlikte AFAD Başkanımıza gittik, bunları konuştuk. Bizim bir sloganımız var. 

‘Bakarız demeyiz yaparız’. Dinleyip de atlatmayız. Yapılacak bir şeyi varsa uğraşılacak bir şey varsa sonuna kadar devam ederiz.

 Bugün de bunun için buradayız. Yani ben uzun yıllardır Milliyetçi Hareket Partisi yöneticisi olarak çalışıyorum. Hayatımız hep böyle geçti. Hiçbir zaman siyaset olarak bakmadık bu olaylara. Vatanımızın, milletimizin, bayrağımızın dışında bu ülkede yaşayan insanlarımızın da refahı, mutluluğu ve huzur içinde çalışmaktayız, bunun için buradayız. Ben o dönemde bizimle beraber omuz omuza devam eden Milliyetçi Hareket Partisi Şuhut İl Genel Meclis Üyesi Ali Altan kardeşimiz burada kendisi.

 Ona da çok teşekkür ediyorum. Ciddi manada desteklerini verdiler. 

Şuhut İlçe Başkanımız Ali Durmaz ve yönetimine de çok teşekkür ediyorum. İl yönetici arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Burada en ciddi manada taşın altına elini koyan bizim dışımızda AFAD İl Müdürümüz Mehmet Buldan Bey’dir. 

Burayla ilgili ikinci defa rapor verdi. Biz de devletimizle sizleri karşı karşıya getirmeden bir yol bulmak istedik ve buraya da bugün onun için geldik. Biz diyeceğiz ki sizin şimdi buradan çıkan karar şu. Yine de biz oylama yaparak sizin görüşlerini almak istiyoruz. Köyün buradan taşınmasını istiyor musunuz? ‘Evet’. 

Şimdi isteyen var mı arkadaşlar? ‘hepimiz istiyoruz’. Paşacık Köyünün taşınması konunda karar çıkmıştır. Bende hayırlı olsun diyorum” dedi.

 


Anahtar Kelimeler: Paşacık taşınıyor
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °